Taşınmaya hem destek hem de itiraz var

Güncelleme Tarihi:

Taşınmaya hem destek hem de itiraz var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 10:55

Merkez Bankası'nın taşınmasına yönelik yapılan tartışmalar devam ediyor. Taşınmaya destekler olduğu gibi karşı çıkanlar da var. CHP Lideri Baykal, bankanın İstanbul'a taşınmasını çok önemli bir yanlış olarak değerlendirirken İTO Başkanı ise karara destek verdi.

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Merkez Bankasının İstanbul'a taşınmasının gündeme getirilmesinin, en azından tartışılmasının zamanının geldiğini söyledi.

Yalçıntaş, “21. Yüzyılda İstanbul'un, bölgesinin parlayan yıldızı olması için, diğer tüm liderlik vasıflarının yanında güçlü bir finans merkezi olabilmesi, tüm finansal kuruluşların ki buna BDDK, SPK ve Merkez Bankası da dahil, İstanbul'da toplanmasıyla gerçekleşecektir” diye konuştu.

BAYKAL: TAŞINMA DÜŞÜNCESİ ÇOK ÖNEMLİ BİR YANLIŞTIR

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması düşüncesinin çok önemli bir yanlış olduğunu söyledi.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığının sadece siyasetin değil ekonominin de temel ilgi konusu olduğunu belirten Baykal, Türkiye'nin ekonomik dalgalanmaya sürüklenmesinin nedenlerinden birinin de Merkez Bankası Başkanı'nın atamasındaki gecikme olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

Bu yaşananlardan ders alınmadığını belirten Baykal, şunları söyledi: “Merkez Bankası'nın Ankara'dan İstanbul'a taşınması, başkanın bilgisi ve onayı dışındadır. İktidarın fevkalade dikkatsiz, özensiz, saygısız tavır içinde olduğunu görüyoruz. Siyasetçiler açıklamalarıyla Merkez Bankası'nın saygınlığına gölge düşürüyor.”

YASED BAŞKANI ŞABAN ERDİRLER: BU BİR ANLAMDA BAĞIMSIZLIK TEZLERİNİ
GÜÇLENDİRECEKTİR

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Şaban Erdikler, “Öncelikle SPK'dan BDDK'dan başlayarak, akabinde Merkez Bankasının İstanbul'a nakli doğru olacaktır” dedi.

Bunun bir anlamda bağımsızlık tezlerini güçlendireceğini ifade eden Erdikler, “Hükümetin merkezi Ankara'da Merkez Bankası İstanbul'da, sembolik anlamda daha iyi mesaj verebilir. Biz böyle düşünüyoruz. İstanbul'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, ekonomik birimler sanıyorum bu görüşü destekliyorlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!