Son açıklamalarda taşerona kadro için KİT gelişmesi var mı?

Güncelleme Tarihi:

Son açıklamalarda taşerona kadro için KİT gelişmesi var mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 12:18

KİT'lere kadro konusu merak edilmeye devam ediyor. Kamu İktisadi Teşebbbüsü'nde çalışmaya devam eden vatandaşların merakla araştırdığı konu, taşeron konusu kapsamında sorgulanmaya devam ediyor. Son olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın yapmış olduğu açıklamanın ardından taşerona kadro konusunda detayları araştıran vatandaşlar, detayları sorgulamaya başladı. Peki, KİT'lere kadro verilecek mi? İşte, taşeron işçilere kadro konusundaki son gelişmeler

Haberin Devamı

Taşeron kadrodaki son durum milyonlarca işçinin gündeminde kalmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk bilgilendirmeyi yaptığı kadro konusuyla ilgili merak edilen pek çok detay var. Peki taşerona kadro ne zaman verilecek? Kimler kadroya geçebilecek? İşte taşerona kadroda son durum!

İki milyonu ilgilendiren taşerona kadro konusundaki çalışmalara dair ilk bilgilendirmeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre; yeni düzenleme sonrası 450 bin taşeron işçi şartsız koşulsuz kadrolu olacak. Ancak aradan geçen iki haftalık süre içinde yeni açıklamalar yapılmasıyla birlikte taşeron kadro konusunda yönelik yeni soru işaretleri doğdu. En çok, maaş, özlük hakkı, belediye ve KİT’lerdeki çalışanlar dahil kimlerin kadroya geçeceği konuları soruluyor.

Detayları paylaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, maaş konusuyla ilgili “Kamuya devir olarak arkadaşlarımızı yönlendireceğiz. Kıdemleri hakları mevcut devam edecek. Aynı şekilde izin ve toplu sözleşme gibi söz konusu durumlar kadroya geçildiğinde, mevcut şartlar korunacak. Çalışanlarımızın maaşları aynı şekilde korunacak.” açıklamasında bulunmuştu.

TAŞERONA KADRODA EN YENİ AÇIKLAMA

Taşerona kadroda en yeni açıklama ise Başbakan Binali Yıldırım’den geldi. Bangladeş ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, “Asgari ücretle ilgili Türk-İş teklifini sundu. Müzakereler yapılacak, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa mutabakata varılacak. Hükümetimiz çalışanlara enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Bu kez de aynı şekilde makul olan ülkenin şartlarını dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır” dedi.

İTİBAR ETMEYİN

Taşeronların devlette daimi kadroya alınması ile ilgili çalışmalar tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: “Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacaktır. Onun için şu anda söylenenlere itibar etmeyin. Uyum yasaları çalışmalar hazırlık düzeyinde devam ediyor. Hükümet olarak bu hazırlıkları sürdürüyoruz. Bütçe görüşmelerinden sonra uyum yasalarıyla ilgili çalışmalar daha da hız kazanacaktır. Çalışmaların bir kısmının 2018 Mart’ından önce yasalaşma ihtiyacı var. Öncelikle bunları dikkate alarak diğer partilerin görüşleri önemli.”

 

BAKMADAN GEÇME!