Taşeron işçiler kadro geçişini tamamladı.. KİT'ler ve eski hükümlüler için önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

Taşeron işçiler kadro geçişini tamamladı.. KİTler ve eski hükümlüler için önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 11:11

Taşeron işçiler kadroya geçiş işlemlerini 2 Nisan Pazartesi günü sonlandırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birçok bakanlığın ortak çalışması sonucu tamamlanan süreçte, on binlerce çalışan kamu bünyesine alındı. Alımların tamamlanmasının ardından gözler KİT'ler ve eski hükümlü işçilere çevrildi. İşte, taşeron için eski hükümlü ve KİT'ler konusunda bazı mercilerden gelen açıklamalar ve maaş ödemeleri hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Taşerona kadro geçişleri 2 Nisan Pazartesi günü tamamlandı. 2 Ocak 2018 tarihinde başlayan süreç içinde, bakanlığın belirlediği, başvuru, güvenlik soruşturması, sınav gibi prosedürleri sorunsuz geçen taşeron işçiler pazartesi günü çalıştıkları kurumlarda kadroya geçmiş oldu. Kadro geçişleri tamamlanan adaylar şimdi de ne kadar promosyon ödemesi alacaklarını sorguluyor. Peki, taşeron işçilere promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak? Eski hükümlülerin durumu ne olacak?

KİTLER İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA GELDİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili Başbakan Yıldırım'la görüşmesine değinen Atalay, "Bugün son gündü. Giremeyenler var. KİT'ler (Kamu İktisadi Teşebbüsü), ALO hatlarında çalışanlar, bilgi işlem merkezinde çalışanlar ve karayolları başta olmak üzere asıl işi yapıp da yüzde 70'e takılanlar var. Başbakan'a ifade ettik. Sayın Başbakan'ın ifadesi şu, 'KİT'lerle ilgili açıklama yaptık'. Kısa bir zaman içerisinde KİT'lerle ilgili de kamuoyuna müjdeli bir haber vereceğini Sayın Başbakan söyledi." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

BAKAN SARIEROĞLU: "TAŞERON SÜRECİ PAZARTESİ NİHAYETE ERECEK"

Türk Metal Sendikası'nın düzenlediği törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerondan kadroya geçişte de başarılı bir çalışmaya imza attıklarına dikkati çekerek "Şu anda merkezi bütçeyle düzenlemiş, kamu kurum ve kuruluşlarımızda taşeron tanımı neyse bunun dışında bıraktığımız hiç kimse yok. Özellikle bunun altını çizmek istiyorum. Her kesimden talep gelmesini biz normal karşılıyoruz, bu kardeşlerimizin de taleplerine kulaklarımızı da tıkamış değiliz." dedi.

Sarıeroğlu, sürecin pazartesi günü nihayete ereceğini söyledi.

Daha önce taşeronda çalışan ancak eski hükümlü olmaları sebebiyle giriş imkanıyla ilgili sorun yaşayanlar için de adım attıklarını dile getiren Sarıeroğlu, "2 Nisan'dan sonra, taşeronla ilgili süreci tamamladıktan sonra 3 Nisan itibarıyla onlarla ilgili süreci de başlatmış olacağız. Bugün Resmi Gazete'de yönetmelik değişikliğimiz yayımlandı. Bunun uygulamasını, eski hükümlü kardeşlerimiz, daha önce taşeronda çalışanlarla ilgili yaşanan şu andaki hukuki karışıklık durumunu da gidermiş olacağız." dedi.

Haberin Devamı

ESKİ HÜKÜMLÜLER İÇİN RESMİ GAZETE DUYURUSU GELDİ

Eski hükümlülerle ilgili Resmi Gazete duyurusu 31 Mart Cumartesi günü yayımlandı. İşte, bu fırsattan faydalanabilecek olan vatandaşlar hakkında bazı bilgiler;

Eski hükümlü sıfatıyla: Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler taşeron sürecinde kadrodan faydalanabilecek.

Haberin Devamı

27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesi kapsamında aranan diğer tüm şartları taşımakla birlikte yalnızca 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinin (5) numaralı alt bendinde belirtilen şartı taşımaması nedeniyle sürekli işçi kadrosuna/geçici işçi pozisyonuna geçirilemeyen alt işveren işçilerinden; bu Yönetmelik kapsamında eski hükümlü olduğunu belgelendirenler, sürekli işçi kadrosuna/geçici işçi pozisyonuna geçiş yapamadığı ilgili kamu kurum ve kuruluşunca Kurumdan talepte bulunmaksızın 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesi hükümlerine tabi olmak kaydıyla eski hükümlü çalıştırma yükümlülüğü kapsamında işe alınabilir."

Haberin Devamı

TAŞERON İŞÇİLERİN PROMOSYON ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Taşeron işçilerin kadro durumlarına değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadro sürecinin tamamlanmasının ardından geçmişte aldıkları maaşlarının bir buçuk katı oranında promosyon almaya hak kazanacağını açıkladı. Bu çerçevede asgari ücretli bir taşeron çalışan göz önünde bulundurulursa 2 bin 404 liralık tazminat alacağı söylenebilir.

SINAVDA EN AZ 50 ALANLAR BAŞARILI SAYILDI

Tespit komisyonu listeleri açıkladıktan sonra itirazlar alındı ve 24 Şubat-2 Mart'ta itirazlar incelenerek, kesin listenin ilan edildi. Sınavlar, 3-22 Mart'ta yapıldı.

Çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılan yazılı ya da sözlü sınavlarda, 100 puan üzerinden en az 50 alanlar başarılı sayıldı.

Sınav sonuçlarına itirazlar, 23-26 Mart'ta alındı ve 27-31 Mart'ta itiraz incelenerek kesin liste ilan edildi.

Tüm bu aşamaların ardından, taşeron işçinin kadroya geçişi için 2 Ocak'ta başlayan 90 günlük süreç bugün itibariyle tamamlandı.

3 aylık süreci başarıyla tamamlayan, kamu, belediyeler ve il özel idarelerdeki yüz binlerce çalışan, topluca kadro güvencesine kavuşmuş oldu.

Kamuda kaç kişinin kadroya geçtiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yapacağı açıklamayla netlik kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!