Taşar: Kanguru etini bize sığır diye yedirmişler

Güncelleme Tarihi:

Taşar: Kanguru etini bize sığır diye yedirmişler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tarım Bakanı Mustafa Taşar, Ağrı'da düzenlenen sempozyumda, ‘‘Et ithalatının serbest olduğu günlerde Avrupa'dan getirilen kanguru etini bize sığır eti diye yedirmişler’’ dedi. Taşar, kanguru etinin lezzet olarak sığır etine benzediğini söyledi.

Ağrı'da yapılan ‘‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Tarım ve Hayvancığılın Gelişmesine Önlemler’’ sempozyumuna katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar, et ithalatının serbest olduğu dönemde kanguru eti yediğimizi söyledi. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa'dan ithal edilen kanguru etlerinin Türkiye'ye sığır eti adı altında sokulduğunu belirtti. Taşar, ‘‘Ben de İtalya'dayken bu eti tattım. Et çok lezzetli. Bu etin sığır etinden ayrılmasının olanağı yok’’ dedi.

95’İN İNEKLERİ ÖLDÜ

Önceki hükümet döneminde yapılan bir başka yanlışın da canlı hayvan ithalatı olduğunu belirten Taşar, bakan olduktan sonra canlı hayvan ithalatını yasakladığını, bunun da olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

1995 yılında Türkiye'ye getirilen ithal ineklerin bir kısmının yolda, bir kısmının da dağıtıldıktan sonra yetersiz bakım sonucu öldüğünü belirten Taşar, ‘‘Seçimde oy avcılığı yapmak için kullanılan 95 model inekler öldü, ya da kesildi. Biz böyle bir hataya düşmeyeceğiz’’ dedi.

AĞRI'YA YATIRIM

Hayvancılığa desteklerinin de sürdüğünü söyleyen Taşar, Ağrı'da üç ayrı hayvancılık projesine 320 milyar lira kaynak sağladıklarını belirtti. Ana amaçlarının köylüyü çiftçi yapmak olduğunu belirten Taşar, aynı zamanda hayvancılara kooperatifleşme çağrısı yaptı.

ANAP Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz da konuşmasında, tarım ve hayvancılık temeli üzerine oturtulacak kalkınma ve yatırım modeline Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Ziraat Bankası'nın kredi desteği vermesini istedi. Avrupa Birliği ve ABD'de devlet çiftçisine hangi imkanı tanıyorsa, bunun asgarisinin Türk köylüsüne tanınması gerektiğini ifade eden Eryılmaz, köylü ve çiftçinin doğru politikalarla zenginleşmesini hedeflediklerini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!