Tariş, Tat ile Fasıl yapacak

Güncelleme Tarihi:

Tariş, Tat ile Fasıl yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2005 00:43

Günden güne hareketlenen ve çeşitlenen rakı piyasasına Tariş-Tat ortaklığı ile üretilen iki yeni rakı daha katılıyor. Birinin adı Fasıl, diğerinin henüz belli değil. Düşünülen isimler arasında Çakırağası, Çipura, Gediz, Karafaki, Lidya, Çakırkeys, Mendore, Mercan ve T&T var.

Tariş’in, Koç Grubu şirketlerinden Tat ile ortak olarak, Manisa Alaşehir’de 18 milyon dolar yatırım yaparak kurduğu rakı fabrikasının ilk üretimi ağustos başında piyasaya çıkıyor. Yılda 5 milyon litre kapasiteli rakı fabrikasında, gelecek yıl votka ve şarap üretimi de yapılacak.

Tariş-Tat Alkollü İçkiler San. Tic. A.Ş Genel Müdürü Ali Gök, üretecekleri rakı için tüm hazırlıkların tamam olduğunu söylüyor: ‘Fabrikayı kurduk, pazarlama çalışmalarına başladık. Markanın konumlandırılması, belirlenmesi, şişe ve kapak dizaynı ile ilgili çalışmaların her aşamasında tüketici araştırmalarından yararlandık. Üretimin yüzde 20’si, Koç Holding yurtdışı pazar ağından da yararlanılarak ihraç edilecek. İç piyasa için Düzey Pazarlama yüzde 10’luk bir pazar payı hedefliyor.’

ŞİŞELER CAM BİLYELİ

Tat Grup Marka Yöneticisi Sibel Sözer de, sadece şişe kapakları için 2.5 trilyon lira harcadıklarını söyledi: ‘Şişeler hazır, kapaklarını sahte rakıya karşı özel olarak dizayn ettik. Kapaklarımızın içinde bulunan özel ‘cam bilye’ yeniden dolumu imkansız kılıyor. Piyasadaki diğer rakıların kapak güvenliği 2’nci seviyede. Ama bizim kapaklar 3’üncü seviyede en yüksek güvenliğe sahip. Tek kullanımlık özel şişelerimizin üzerine, taklidi önlemek amacıyla ayrıca özel bir işaret koyduk’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!