Tariş, banka için Danıştay'a başvuracak

Güncelleme Tarihi:

Tariş, banka için Danıştaya başvuracak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2001 01:15

Tarişbank'a sermaye artışı için tanına süre dolmadan el konulduğunu öne süren Tariş Genel Müdürü Ayhan Özer, Danıştay'a yürütmeyi iptal davası açacaklarını söyledi.

Tariş ve bağlı 4 birliğin başkanlıkları dün ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında Tarişbank'a el konulmasını değerlendirerek, yapılanın haksızlık olduğunu savundular. Tariş Genel Müdürü Özer, bankanın 1998 yılında 3 trilyon lira olan sermayesini arka arkaya yapılan sermaye artırımıyla tamamı ödenmiş 55 trilyon liraya yükseltildiğini belirterek, şöyle konuştu: ‘‘BDDK talimatıyla, Tarişbank sermayesinin 20 trilyon lira daha artırılması konusunda, banka genel kurulunda karar alındı. Sermaye artışı için tanınan süre 11 Temmuz tarihinde bitiyordu. Süre dolmadan Tarişbank Fon'a devredildi. Danıştay'a yürütmeyi iptal davası açacağız."

Tariş Pamuk Birliği Başkanı Mehmet Bakanoğlu, 4 birliğin toplam 31 trilyon lira kaynağı bulunduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Sermaye artışı için gerekli olan kaynak fazlasıyla var, süre de varken Tarişbank'ın Fon'a devredilmesi büyük haksızlık. Bu vebalin altında kimse kalamaz. Bu yanlışlık düzeltilmezse 3-5 gün içinde bu sokaklar neler görecek. Egeli üreticiler, demokratik yollardan hakkını arayacak.’’

BİRLİK PARASINI ÇEKECEK

Bakanoğlu, toplantının ardından Tarişbank'a giderek, Tariş birliklerine ait 31 trilyon lira parayı çekmek istedi. Ancak banka yetkilileri Bakanoğlu'na, bu parayı gün içinde nakit olarak ödeyemeyeceklerini söylediler. Bunun üzerine Tarişbank'a yeni atanan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Cemalettin Hasdemir'e 31 trilyon lirayı çekmek istediklerini ileten Bakanoğlu, ‘‘Sayın genel müdür, paranın kalması konusunda ısrar etti ve en yüksek faizi vereceğini ifade etti. Biz bunu istemiyoruz. Üreticiler de tek tek Tarişbank'taki mevduatlarını çekecekler’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!