'Tarımköy' projesi

Güncelleme Tarihi:

Tarımköy projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2006 17:48

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde yapımı devam eden sulama ve elektrik enerjisi üretimi amaçlı barajın suları altında kalacak köylerin konut sorunu “Tarımköy” projesi ile çözümlenecek.

Haberin Devamı

Yozgat Vali Yardımcısı Erkaya Yırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çekerek ırmağı üzerine yapılmakta olan Süreyyabey Barajı suları altında kalacak köylerde yaşayanlar için Çekerek ilçesinde 320 konut yapılacağını bildirdi. Yırık, “Baraj suları altında kalacak olan 12 köyde iskan çalışmaları devam etmektedir. Şu ana kadar 6 köyde çalışmalar tamamlanarak, 223 kişinin Tarımköy projesiyle ilçe merkezinde iskan edilmesi uygun bulunmuştur” dedi.
Erkaya Yırık, Tarımköy projesi kapsamında Çekerek ilçesi Bağlarbaşı mahallesinde 40 dönümlük alanın istimlak edildiğini de ifade ederek, proje kapsamında konutların yapılacağı alanda iş merkezi ve sosyal tesislerin de bulunacağını anlattı.

Çekerek ırmağı üzerinde yapımı devam eden Süreyyabey Barajı, tamamlandığında toplam 65 bin 323 hektar alanı sulayıp, yılda 50 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!