Türkiye’nin en büyük tarım fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 16:03

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı Bursa’da açıldı.

Haberin Devamı

Tarım ve Hayvancılık Sektörünü buluşturan Bursa Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı açıldı. 17 Ekim’e kadar sürecek olan fuar, Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuar açılışına Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Filistin Tarım Sufian Sultan, Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu ve çok sayıda sektör temcileri katıldı. Fuar, 24 ülkeden 459 firmaya ev sahipliği yapıyor.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara bu yıl 300 bine yakın ziyaretçiyi beklediklerini söyledi. Fuarın geniş kapmalı olduğunu vurgulayan Ersözlü, "Bu fuar ile çiftçilerin ve mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurum yetkililerinin fuar katılımcısı firmalar ile iş bağlantısı kurmalarını hedefliyoruz" dedi.

Sektör ve fuarın durumu ile ilgili değerlendirme yapan Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de şu bilgileri verdi: “Geçen yıl düzenlenen Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 25 ülkeden 526 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 268 bin 125 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Fuarlar, ziyarete açık olduğu günlerde katılımcı firmalarımızın yaptığı yaklaşık 500 milyon TL tutarındaki satış sektöre büyük moral verdi. Bursa dışından gelen yaklaşık 123 bin ziyaretçi ise otellerde konaklayıp, rastlanılanlardan yemek yeyip alışveriş yaparak şehir ekonomisine önemli katkılar sağladı. İnşallah bu yıl bu sayıyı daha da arttıracağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!