Mersin'de 'ejder meyvesi' yetiştirildi

Güncelleme Tarihi:

Mersinde ejder meyvesi yetiştirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 10:23

Mersin’de ilk olarak tropikal meyve yetiştiriciliği yapan Mehmet Tanrıverdi tarafından yetiştirilmeye başlanan ve büyük ilgi gören ejder meyvesi, şimdi de Beyrebucak Mahallesi’nde Mahmut Yüksel ve Mehmet Emin Yüksel tarafından yetiştirilmeye başlandı. Gazipaşa’da ilk kez yetiştirilen ve ilk meyvesini veren ejder meyvesi, mahalle halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Ejder meyvesini ilk olarak Mersin’de yetiştirmeye başlayan ve bu konuda araştırmalar yapan Mehmet Tanrıverdi, bu meyveyi 12 yıllık bir çalışma sonucunda çiftçilere kazandırdıklarını dile getirdi. Tanrıverdi, “12 yıllık çalışmam sonucunda bu meyvenin tüm Akdeniz Bölgesi'nde yetişeceğini anladık. Gazipaşa, Muğla ve Mersin'in değişik yerlerinde tesisler, üniteler kurduk ve çiftçilerimize bu ürünü kazandırdık. Burası bir yaşında bir bahçe, burada çok sağlıklı bir şekilde yetişti. İnşallah gelecek sene bu bahçede daha çok ürün hasat edilecek” dedi.

“BU ÜRÜNÜ TÜM AKDENİZ BÖLGESİ'NE YAYMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Yapılan araştırmalar sonucunda bu bitkinin tüm Akdeniz Bölgesi’nde yetiştirilebileceğine değinen Tanrıverdi, konuşmasına “Bu ürünü tüm Akdeniz Bölgesi'ne yaymaya devem edeceğim. Mersin, Muğla, Adana, İzmir, Aydın ve Denizli’de de çalışmalarımız var, görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah ülkemiz için çok hayırlı olacak. Türkiye’ye, Gazipaşa’ya ve tüm çiftçilerimize hayırlı olsun” diye devam etti.

“BİZİM ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERLE ASLA REKABET EDEMEZ”
İthal ürünlerin büyük marketlerde yer aldığını değinen Tanrıverdi, “Meyvenin tanesini 12 liradan satıyoruz. Ejder meyvesi, büyük marketlere ithal geliyor, 300 gramını 25 TL’den satıyorlar. Bizim meyvemiz 600 ile 900 gram arasında geliyor, bu bakımdan çok büyük şanslarımız var. İthal edilen ejder meyveleri bizim ürettiğimiz ürünlerle asla rekabet edemez” dedi.

TAM BİR SAĞLIK DOSTU
Meyvenin insan sağlığına faydalı olduğuna değinen Yüksel, “Ejder meyvesi, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve fosfor bakımından zengin. Kan basıncını dengeler, kemikleri ve dişleri güçlendirir, morlukların ve yaraların çabuk iyileşmesini sağlar, solunum problemlerini engeller, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser ve kalp hastalıklarına çok iyi gelir. Çocuklar ve yaşlılar için tam bir sağlık deposudur, insanlar için çok özel bir meyve, herkesin yemesini tavsiye ederim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!