Fındık üreticileri umduğunu bulamıyor

Güncelleme Tarihi:

Fındık üreticileri umduğunu bulamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 10:39

Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, 20 Ağustos'tan itibaren pazara indirilmeye başlanan fındığın fiyatının 15 liraya çıkmaması nedeniyle üreticilerin henüz umduklarını bulamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Arslan Soydan'ın yaptığı açıklamada, bu sezon rekoltenin geçen yıla oranla yüksek olduğunu ancak fiyatın istenilen düzeyde olmadığını ve ciddi şekilde düştüğünü belirtti.

Geçen sezon 22 liraya kadar çıkan fındık fiyatının bu sezon 10 liraya kadar indiğini ifade eden Soydan, "Aradan geçen iki aylık sürede üreticilerin 15 lira beklentisi boşa çıktı. Fındık şu anda serbest piyasada 12 lira civarında fiyattan alıcı buluyor" dedi.

Üretici direnmekte
Soydan, üreticilerin 15 lira beklentilerinin sürdüğüne işaret ederek, "20 Ağustos'tan itibaren pazara indirilmeye başlanan fındığın fiyatının 15 liraya çıkmaması nedeniyle üreticilerimiz henüz umduklarını bulamadı ancak üretici direnmekte kararlı. Bizim de beklentimiz serbest piyasada fındığın kilogram fiyatının 15 lirayı bulması" diye konuştu.

Üreticilerin alın terinin karşılığının 15 lira olduğunu kaydeden Soydan, "Maalesef rekolte karşısında gülen üreticilerimizin yüzü, fiyatın düşük olması nedeniyle bir türlü gülmedi. Binlerce üreticimiz hayal kırıklığı yaşıyor. İnşallah fiyat bir an evvel yükselmeye başlar" ifadelerini kullandı.

Soydan, fındığın çok değerli bir tarım ürünü olduğunu, gerçek değerinin artık anlaşılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!