Limon üreticileri sezonu mutlu kapattı

Güncelleme Tarihi:

Limon üreticileri sezonu mutlu kapattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2014 10:24

Türkiye'nin önemli limon üretim merkezlerinden Silifke ilçesinde, bu yıl fiyatların yüksek olması nedeniyle üreticiler sezonu mutlu kapattı.

Haberin Devamı

Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca, yaptığı açıklamada, bu yıl limonun kilosunun 1,5 liraya kadar yükselmesinin üreticileri sevindirdiğini söyledi.

Erdemli ilçesinde yaşanan don olayı nedeniyle ürünlerin olumsuz etkilendiğini anımsatan Akarca, bu nedenle fiyatların yükseldiğini bildirdi.

Bu yıl ilçede 20 bin dönüm araziden 80 bin ton limon hasadı yapıldığını ifade eden Akarca, kesimi yapılan limonların önemli bir bölümünün yatağa alınıp daha sonra satılmasının planlandığını kaydetti.

Yatağa alınan limonların üreticisine daha fazla kazandırdığını anlatan Akarca, şöyle konuştu:

"Çoğu üretici bu durumu göz önünde bulundurarak limonlarını tüccarlara satmak istemiyor. Kendi imkanlarıyla limonlarını kesip yatağa alan üreticiler, ilerleyen aylarda ürünlerini satıp daha fazla para kazanmayı hesaplıyor. Yatağa alınan limonlar, Kırobası köyündeki limon deposunda saklanacak ve fiyatların daha da iyi olduğu dönemde satılacak. İmkanı olmayan üreticiler ise limonunu dalında tüccarlara satıyor.”

Haberin Devamı

Hasat sezonunun yüksek fiyat sayesinde üreticiler açısından mutlu bittiğini belirten Akarca, "Limonun yüksek fiyattan alıcı bulması, bu alandaki herkesi memnun ediyor. Bu yıl fiyatlar iyi olduğu için bahçe sahipleri ve tüccarlar kadar paralarını zamanında alabilen işçiler de sevindi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!