Tarihi ilçeye 'asker' dopingi

Güncelleme Tarihi:

Tarihi ilçeye asker dopingi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2015 14:44

Yılda yaklaşık 750 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinin ekonomisi, vatani görevlerini yapmak için her yıl er eğitim alayına gelen yaklaşık 8 bin askerin yemin törenlerinde canlanıyor. Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy, "Buraya gelen asker ve aileleri, kentimizin turizm açısından hareketlenmesine büyük katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinin ekonomisi, her yıl 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığına vatani görevlerini yapmaya gelen yaklaşık 8 bin askerin yemin törenlerinde adeta şaha kalkıyor.

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu'nun Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada, 3 ayda bir yaklaşık 2 bin askerin eğitim için alaya geldiğini söyledi.

İlçede vatani görevlerini yapan askerler ve onları ziyarete gelen yakınlarının ekonomiyi canlandırdığını belirten Aksoy, yemin törenleri olduğunda günde yaklaşık 10 bin ziyaretçi ağırladıklarını anlattı.

Safranbolu'nun turizm kenti olduğunu vurgulayan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yılda yaklaşık 300 bin konaklayan, günübirlikçilerle de 750 bin civarında turisti ağırlıyoruz. Bu, 44 bin nüfuslu ilçe ekonomisinin can damarı. İlçemizde bir de jandarma komutanlığına bağlı eğitim alayı bulunuyor. Burada görevli yüzlerce rütbeli asker var. Bu askerler aileleriyle kentte yaşıyor. Bunun yanında yılda 8 bin asker de eğitim için geliyor. Buraya gelen asker aileleri, kentimizin turizm açısından hareketlenmesine büyük katkı sağlıyor. Bu hareketlilik, ilçe ekonomisinin yaklaşık yüzde 20'sine tekabül ediyor."

"DOLULUK ORANI YÜZDE 100'E ULAŞIYOR"
Aksoy, Osmanlı döneminden kalan han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin bulunduğu ilçede genellikle 3 katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik şekillendirilmiş geleneksel konaklardan oluşan otel ve pansiyonlarda 6 bin yatak kapasitesi bulunduğunu söyledi.

Aksoy, şunları kaydetti:

"Yatak kapasitesi özellikle hafta sonları ve özel günlerde, bayramlarda yetersiz kalıyor. Doluluk oranları yüzde 100'e ulaşıyor. İlçemizde iki 5 yıldızlı otel inşaatı bulunuyor. Bunlar faaliyete geçtiğinde rahat bir nefes alınacak. Tarih, doğa ve kültür turizmiyle zirve yapan ilçemiz, asker aileleriyle de doruk noktasına ulaşıyor. Askerlerini görmeye gelen aileler, 18'inci, 19'uncu ve 20'nci yüzyıl başlarında inşa edilen geleneksel Türk evleri ile tarihi dokuya sahip çarşıları, müze evleri, seyir terasları, Arnavut kaldırımlı sokakları, eğlence ve yeme içme yerlerinde vakit geçiriyor. Para harcıyor."

Askerler sayesinde evlerinde rahat uyuduklarını ifade eden Aksoy, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için görevde bulunan bütün askerlerimize kolaylıklar diliyorum. 125. Jandarma Er Eğitim Alayında görevli bütün askerler bizim evlatlarımız. Aileleri onları bize emanet etti. Hem biz kamu görevlileri hem de ilçe halkı, özellikle esnafımız askerimizi her zaman iyi ağırlamaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!