Tarihi binanın satışı Rekabet'e takıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi binanın satışı Rekabete takıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Emlak Bankası'nın geçmişte Denizbank'tan devraldığı Eminönü Meydanı'ndaki tarihi binanın satışında Rekabet Kurumu'nun durumu önemli rol oynayacak. Emlakbank'ın 6.8 trilyon liralık muammen bedelle satışa çıkardığı bina için başvuru süresi bu akşam sona erecek. Bina için en kuvvetli alıcılar arasında İstanbul Ticaret Odası (İTO) bulunuyor. Binada halen Rekabet Kurumu İstanbul Temsilciliği faaliyet gösteriyor.

SÖZLEŞMEMİZ VAR

Rekabet Kurumu, binanın satış kararı üzerine, hem Emlakbank yönetimine, hem de binaya talip olacaklara, ‘‘Bu binada faaliyet göstermemiz konusunda 10 yıllık sözleşmemiz var. Binayı kim alırsa alsın, bizi buradan 10 yıl kimse kımıldatamaz. Bu binaya 1998 Şubat'ında girdik’’ mesajı verdi. Rekabet Kurumu'nun bu mesajı üzerine, İTO yönetimi Rekabet Kurumu Başkanı Aydın Ayaydın'a, ‘‘Bizim bu binaya ihtiyacımız var. Bize zorluk çıkarmazlarsa iyi olur’’ diye haber gönderdi. TO yönetiminin bu talebine Rekabet Kurumu'ndan, ‘‘Biz Emlakbank'la anlaşırken 10 yıllık sözleşme yaptık. Bizim İstanbul'da bu tür bir noktada faaliyet göstermemiz lazım. Biz yerimizden memnunuz’’ yanıtı geldi.

BİNAYI GEZDİLER

Bir yandan Rekabet Kurumu'yla işi daha ihaleye girmeden çözme çabasına giren İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, diğer taraftan da hafta içinde Meclis üyelerinin bir bölümüyle birlikte Eminönün'ndeki tarihi binayı gezdi. İTO Meclis üyeleri, bu incelemeden sonra, ‘‘Bu bina İTO için ideal. Çünkü mevcut yerimiz bize dar geliyor’’ görüşünde birleştiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!