Tarihi bina 6.8 trilyona satılık

Güncelleme Tarihi:

Tarihi bina 6.8 trilyona satılık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Emlakbank, İstanbul Eminönü Meydanı'ndaki eski Denizbank binasını 6.8 trilyon liraya satışa çıkardı. Halen Rekabet Kurumu İstanbul Temsilciliği'nin faaliyet gösterdiği bina için ilk talep İTO'dan geldi.

Türkiye Emlak Bankası, İstanbul Eminönü'ndeki tarihi binasını ihale yoluyla 6 trilyon 825 milyar liraya satışa çıkardı. Satışa çıkarılan ve halen Rekabet Kurumu'nun faaliyet gösterdiği binanın ilk talibi ise İstanbul Ticaret Odası (İTO) oldu.

Eminönü Meydanı'nda bulunan binanın muhammen bedeli 6 trilyon 825 milyar lira olarak belirlendi. Bina 4 bin 600 metrekarelik bir alanda zemin üzerine 4 ve 5 katlı olmak üzere iki adet binadan oluşuyor. Tarihi bina, geçmişte kamu bankalarından biri olan Denizbank'a Genel Müdürlük binası olarak uzun süre hizmet verdi. Bina, Denizbank'ın Emlakbank'a devriyle birlikte, bu bankaya geçti. Hükümet, daha sonra Etibank'ı üçe bölerek Denizbank adında yeni bir banka yaratıp, bunu özelleştirdi. Bina, Emlakbank'ın malı olarak kaldı.

Emlakbank'tan yapılan açıklamada ihaleye katılmak isteyenlerin 14 Eylül günü saat 16.00'ya kadar bankanın Ataköy'deki Emlak Müdürlüğü'ne teklif vermesi gerektiği belirtildi. Teklif zarfları 15 Eylül'de Ataköy Genel Müdürlük binasında, taliplerin de katılacağı toplantıda banka ihale komisyonu tarafından açılacak. Daha sonra da açık artırmaya geçilecek.

Binaya ihale tarihi ilan edilmeden ilk talep İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'dan geldi. Mehmet Yıldırım, Emlakbank yöneticileri ile görüşerek binaya talip olduklarını söyledi. Ancak, banka yetkilileri ise binanın ihale yoluyla satılacağını belirttiler.

Eminönü'deki İTO binasının artık hizmette yeterli olmadığını belirten Yıldırım da bunun üzerine, geçen ayki meclis toplantısı'ında binaya talip olmak için üyelerden yetki aldı. Yıldırım, bir süre önce de İstanbul Sanayi Odası'ının Odakule binasına da talip olduklarını açıklamıştı.

REKABET KURUMU KALIYOR

Emlakbank ile 10 yıllık kira sözleşmesi yaparak bu binada faaliyet gösteren Rekabet Kurumu ise, faaliyetlerini yine aynı yerde sürdürecek. Emlakbank'ın ihale şartnamesine göre, tarihi binayı satın alan kişi veya kurum 10 yıllık süre doluncaya kadar Rekabet Kurumu'nun yeni ev sahibi olacak. Bu arada, tarihi binada kiracı olan Rekabet Kurumu'unun ihaleye teklif vermeyeceği ve 10 yıllık sözleşmeye göre faaliyetlerini sürdüreceği öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!