Tara: Moskova'da 58'inci inşaatın temelini attık

Güncelleme Tarihi:

Tara: Moskovada 58inci inşaatın temelini attık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

KOÇ Grubu ile Enka Holding, Moskova'da üçüncü Ramstore Alışveriş Merkezi'nin temelini attı. Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara, ‘‘Enka olarak Moskova'da 58'inci temelimizi atmış olduk’’ dedi. Koç holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç da, ‘‘Yatırıma devam’’ mesajı verdi.

KOÇ ve Enka ortaklığındaki Ramstore alışveriş merkezlerinin üçüncüsünün temeli dün Moskova'da atıldı. Moskova'nın güneyindeki Kaşirskaya bölgesinde inşa edilecek olan ve bu yılın aralık ayında tamamlanması planlanan alışveriş merkezinin temel atma törenine Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Nabi Şensoy, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara ve Moskova Bölge Hükümeti Başbakan Birinci Yardımcısı Vladimir Resin katıldı.

Şarık Tara, konuşmasında Enka olarak Moskova'da 58'inci inşaatlarının temelini atmakta olduklarını belirtti. ‘‘Ben artık kendimi Moskovalı hissediyorum’’ diyen Tara, ‘‘Birkaç yıl içerisinde, belki de gelecek yılın sonuna kadar Moskova'daki Ramstore alışveriş merkezlerinin sayısı 6'ya, süpermarketlerin sayısı da 15'e çıkacak’’ dedi.

RUSYA CANLANIYOR

Törende konuşan Rahmi Koç, şimdiye kadar açılan alışveriş merkezlerinde muvaffak olduklarını, bu nedenle bu alanda Rusya'daki yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Üçüncü alışveriş merkezinin yatırım hacminin yaklaşık 30 milyon dolar olduğunu belirten Koç, Rusya'nın krizi aştığını da kaydetti. Koç, ‘‘Rusya ekonomisi, içinde bulunduğu krizi atlatmış ve canlanma yolundadır’’ dedi.

Büyükelçi Nabi Şensoy da, ‘‘Türkiye ve Rusya arasında son yıllarda gelişen ilişkilerin bir parçası olarak Ramstorları da saymak artık mümkün’’ dedi. Şensoy, Ramstore alışveriş merkezleri zincirinin artık Moskova dışına, tüm Rusya çapına dalga dalga yayılmasını beklediğini de kaydetti. Moskova'da dün temeli atılan üçüncü alışveriş merkezinin dışında iki de Ramstore süpermarketi bulunuyor. Migros'un da ortak olduğu alışveriş merkezleri, Türkiye'deki büyük Migros alışveriş merkezleri gibi hipermarket, mağazalar ve geniş otopark alanlarına sahip şekilde inşa ediliyor. Üçüncü alışveriş merkezi 30 bin metrekare alan üzerinde kurulacak ve içerisinde 50 kasalı bir hipermarket ile 80 dolayında markaya ait mağazalar yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!