Tanrıverdi’ye 19 yıla kadar hapis talepi

Güncelleme Tarihi:

Tanrıverdi’ye 19 yıla kadar hapis talepi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 21:27

MP5 ve MPT 76 marka silahların çizimlerini ABD’li bir şirketin yetkilisine para karşılığı satmaya çalışırken suçüstü yakalanan Makina Kimya Endüstrisi’ne (MKE) bağlı Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi’nin yargılandığı davada savcı esasa ilişkin görüşünü açıkladı.

Haberin Devamı

Tanrıverdi hakkında “rüşvet almak”, “Devletin gizli kalması gereken fenni buluş ve sınai yeniliklerden yararlanma” suçlarında Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Davanın dünkü duruşmasında Cumhuriyet Savcısı İsmail Şafak, her ne kadar sanık hakkında rüşvet almak iddiasıyla dava açılsa da rüşvet anlaşmasının savcılığa ihbardan sonra yapıldığı gerekçesiyle eylemin teşebbüs aşamasında kaldığının altını çizdi. Savcı, her iki suçtan Tanrıverdi için 8 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası istedi.

İNDİRİM YAPILMASIN

MKEK avukatı Ayşe Karagöl, rüşvet suçu tamamlanmadığı gerekçesiyle bu suçtan sanığa indirim uygulanmasını kabul etmediklerini söyledi. Tanrıverdi’nin avukatı Ali Meriç Türkmenoğlu ise tanık Kutlay Kaya’nın MKE yetkilileriyle anlaşarak müvekkiline tuzak kurduğunu, söz konusu silahlara ait bilgilerin gizli bilgi niteliğinde olmadığını savundu. Sanık Mustafa Tanrıverdi de projenin gizliliğinden söz edilemeyeceğini belirterek, “2009’da başlatılan bu proje, 2014 yılına kadar gerçekten gizliydi, devlet sırrıydı. 5 Mayıs 2014’ten itibaren proje tamamlandı ve bir sır olmaktan çıktı. İhale sürecinde de tüm bilgiler internet ortamında yayınlanıyor” dedi.

TUZAK KURULDU

Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın, “Madem çizimler piyasada bulunuyor, Kutlay Kaya sana neden para verdi?” sorusu üzerine Tanrıverdi, genel müdürlüğü isteyenlerin kendisine tuzak kurduğunu, böyle bir parayı almasının söz konusu olmadığını öne sürdü. çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!