Tanıl Küçük İSO’da yeniden aday

Güncelleme Tarihi:

Tanıl Küçük İSO’da yeniden aday
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2013 00:00

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) çarşamba günü yapılacak yönetim kurulu başkanlığı seçiminde iki adayın yarışacağı kesinleşti.

Haberin Devamı

Temayüller gereği yönetim kurulu başkanlığına adaylığını meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçiminden önce açıklamayan İSO Başkanı Tanıl Küçük, yarın yeni meclis üyelerinin oylarıyla yapılacak yönetim kurulu başkanlığı seçiminde yeniden aday olacağını açıkladı. İSO’da dün akşam düzenlenen yeni meclis üyelerinin kokteylinde, “Bende İSO’ya karşı duyduğum sorumluluklar gereği başkanlığa adayım” diyen Küçük böylece daha önce adaylığını resmen açıklayan Erdal Bahçıvan’la yarışacak. Küçük”ün rakibi Bahçıvan ise rakibinin adaylığını bu kadar geç açıklamasını eleştirdi ve “Türkiye’nin en büyük sanayi odasının bunca yıl başkanlığını yapmış bir isme son anda adaylık açıklamak pek yakışmadı” dedi.

MECLİS BAŞKANI KİM OLACAK

İSO’nun kurucuları arasında bulunan duayen sanayici İbrahim Bodur’un kızı Zeynep Bodur Okyay’ın İSO meclis başkanlığına aday olacağı öğrenildi. 22 Mayıs’taki meslek komiteleri ve meclis üyelerinin seçiminde kendisine Bahçıvan tarafından meclis başkanlığı önerilen Okyay, aynı gün bu konuda kararını vermemişti. Ancak dün düzenlenen kokteylde Bahçıvan, Okyay’ı meclis başkanı adayı olarak takdim etti. Zeynep Bodur Okyay bir önceki Tanıl Küçük yönetiminde başkan vekili olarak görev yapmıştı. O nedenle karşısına başka bir adayın çıkması da beklenmiyor.

İTO’DA AVDAGİÇ

İstanbul Ticaret Odası’nda yönetim kurulu başkanlığı seçimi yarın, Meclis başkanlığı seçimi ise daha sonra yapılacak. Yönetim kurulu başkanlığına halen tek aday olan İbrahim Çağlar’ın seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, Mecils başkanlığı için Şekip Avdagiç’in
adı öne geçti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!