Taner: Maliye de üçer aylık bütçe açıklayacak

Güncelleme Tarihi:

Taner: Maliye de üçer aylık bütçe açıklayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Güneş Taner, ‘‘Hazine borçlanma programını açıkladı. Merkez Bankası para programı açıklayacak. Maliye de üçer aylık bütçe açıklamaya başlayacak’’ dedi. Taner, CHP Lideri Baykal'ın eleştirilerinin ekonomide iyiye gidiş sinyallerinden kaynaklandığını iddia etti.

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Güneş Taner, CHP lideri Deniz Baykal'ın ve diğer mahelefet partilerinin hükümete karşı eleştiri dozunu arttırmasının gerisinde, ‘‘ekonominin rayına girmesi ve iyi gidiş sinyali vermesinin yattığını’’ ileri sürdü.

Taner, Hürriyet'in sorularını yanıtlarken, 1997'nin son altı ayını, Refahyol hükümetinin bıraktığı enkazı temizlemekle geçirdiklerini söyledi. Bir enkaz edebiyatı içinde olmadıklarını belirten Taner, ‘‘1998 için çok umutluyum. Herşeyin iyi olacağına inancım tam’’ dedi.

Ekonomide disiplini sağlamanın çok zor olduğunu bu nedenle bugüne kadar büyük uğraş vermek zorunda kaldıklarını da söyleyen Taner, 1998 için de şunları söyledi:

‘‘Hazine borçlanma programını açıkladı. Şimdi Merkez Bankası para programını açıklayacak. Ardından Maliye üçer aylık bütçeyi açıklayacak. Bunların üçü biraraya geldiğinde piyasalara bir rahatlamanın hakim olduğu görülecek. Hedefimiz enflasyonu aşağı çekmek. Ben 1991'de bunu başardım. Bir daha başarmamak için de hiçbir nedenim yok.’’

İYİYE GİDİYORUZ

Ekonomide, ‘‘Babadan kalma usullerle hareket etmediklerini’’ de söyleyen Taner, hedeflerinin çalışanları enflasyonun altında ezdirmemek olduğunu söyledi. Taner, bir iki ay içinde enflasyonun aşağı inmesiyle ilgili verilerin çok net görülmeye başlanacağını da sözlerine ekledi.

Taner, ‘‘Hazine'nin borçlanmaya ilişkin açıklamasının ardından borsanın iyi bir şekilde gitmeye başladığını’’ vurguladı şöyle devam etti:

‘‘Şimdi Baykal'ın ve diğer muhalefet partilerinin muhalefetin dozunu arttırmasının gerisinde yatan tek neden var enflasyonda iyiye gidişin görülmesi. Yoksa kıpırdanmaları, böyle eleştirilerinin dozunu arttırmasının gerisinde başka bir neden yok. Eğer kötüye gitseydik konuşurlar mıydı, iyiye gidiş var onun için dozu arttırıyorlar.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!