Taner: Hani özelleştirme rakamını abartmıştım

Güncelleme Tarihi:

Taner: Hani özelleştirme rakamını abartmıştım
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Son Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Toplantısında, belirlenen özelleştirme hedefi konusunda Devlet Bakanı Güneş Taner'in, isim vermeden katılanlara sitem ettiği öğrenildi. Taner'in, kendisi aylar önce 1998 yılı için 10 milyar dolarlık bir özelleştirme hedefi açıkladığında, herkesin bu rakamı abartılı bulduğunu hatırlatarak, katılanlara, ‘‘Bakın ben 10 milyar dolar deyince hepiniz bu rakamı abartılı buldunuz. Şimdi hesapladınız 12.2 milyar dolar çıktı’’ diyerek sitem ettiği belirtildi.

TELEKOM SATIŞI

Bu arada ÖYK Toplantısının bir bölümünde de Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir'in ‘‘Telekom'un satışı’’ konusunda iknaya çalışıldığı öğrenildi. Menzir'in bu Bakanlığın deneyimli olduğunu, konuyla ilgili çeşitli temasları olduğunu belirterek, ‘‘Telekom'un satışının kendisine verilmesini’’ istediği öğrenildi. Bir süre Menzir'in iknaya çalışıldığı ardından da, ‘‘Zaten yasanın buna izin vermediğini’’ açıklanmasıyla Menzir'in itirazlarının önüne geçildiği öğrenildi.

Bu arada Menzir'in cep telefonlarına ait lisans satışı konusunda Danıştay'dan olur alındığını belirterek, sözleşme görüşmelerinin sürdüğünü belirttiği ve ‘‘27 Mart'ta lisans satış geliri kasaya girecek’’ dediği öğrenildi. Bilgi veren yetkililer Menzir'in bu açıklamaları üzerine ikinci üç aylık programa alınan GSM lisans satışı gelirlerinin ilk üç aylık programa dahil edildiğini söylediler.

Öte yandan Petrol Ofisi'nin özelleştirilmesi kapsamında, kuruma ait Habur Kapısı'ndan giren akaryakıtlara ait depolama tanklarının ne olacağının da tartışıldığı öğrenildi. Bilgi veren özelleştirme yetkilileri ‘‘Hükümetin böylesine önemli bir konuda çok çabuk karar aldığını ve bunun memnuniyet verici olduğunu’’ belirtirlerken, özellikle Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırılığı nedeniyle sıkıntı yaratan buradaki depolama tesislerinin başka bir kamu kurumuna devredilmesinin kararlaştırıldığını bu kurumun da büyük ihtimalle TPAO olacağını söylediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!