Tan Ailesi YKM satışını mahkemeye götürdü, Boyner ‘itibar’ yanıtı verdi

Güncelleme Tarihi:

Tan Ailesi YKM satışını mahkemeye götürdü, Boyner ‘itibar’ yanıtı verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 00:00

YKM’nin ortaklarından Tan Ailesi, YKM’nin satışını yargıya taşırken, Boyner Mağazacılık, “Tan Ailesi tarafından Boyner Grubu’na itibar kaybettirmek isteniyor” mesajı verdi.

Haberin Devamı

YKM’in ortaklarından Tan Ailesi, diğer iki ortağın hisselerinin Boyner Büyük Mağazacılık-Citi Group ortaklığına satışıyla ilgili olarak, hissedarı bulunduğu YKM markalarının devrinin hükümsüzlüğü gerekçesiyle yargıya başvurdu. Satış süreciyle ilgili tedirgin olduklarını söyleyen Tan, “Boyner Mağazacılık önce satın almaktan vazgeçti, sonra ne olduysa oldu, satış bilgimiz dışında gerçekleşti” dedi. Boyner Mağazacılık ise bu iddalara, “Tan Ailesi tarafından Boyner Grubu’na itibar kaybettirmek maksadıyla yapılan açıklamalar” cevabını verdi.
Bilgimiz dışında oldu
Tan Ailesi olarak, şirketin büyümesinde, gelişmesinde büyük bir özveriyle yer aldıklarını, YKM markalarının mülkiyetinin Tan Ailesi’ne de ait olduğunu kaydeden Gülay Tan, “Satın alma süreci bilgimiz dışında yürütüldü. Süreç sonuçlanmadan Boyner Büyük Mağazacılık adına Cem Boyner tarafından yapılan açıklama çalışanları, tedarikçileri ve yatırımcıları tedirgin etti. Bunlardan biri de marka paylarının devri ile ilgili. Tan Ailesi olarak YKM markalarının yüzde 50’sine sahibiz. Bizim onayımız olmadan ne Boyner Büyük Mağazacılık’ın ne de başka bir kuruluşun, YKM markalarını devralması ya da bu markaların devredilmesi söz konusu değildir. YKM markalarının devrinin hükümsüzlüğü gerekçesiyle, hakkımızı yargı nezdinde aramak üzere başvuru yaptık” dedi.
İtirazı yaptık
YKM’nin Türkiye için önemli bir şirket olduğunun altını çizen Gülay Tan, şunları söyledi: “Biz 62 yılda çok önemli bir değer, çok önemli bir şirket yarattık. Bu değerin yaşatılması, geliştirilerek büyütülmesi için biz içeride kalmayı, hisselerimizi satmamayı tercih ettik. Ancak, sürecin tüm taraflar için en iyi faydayı yaratmasını gözeterek, daha önce Credit Suisse gibi bir kuruluşa yetki vermek dahil, her türlü yapıcı adıma destek verdik. Bu süreçte Boyner&Citi Group ortaklığı dahil tüm alıcılarla birebir görüştük. Rakip bir kuruluşla yapılacak bir işlemin ticaret anlayışımıza, şirket çıkarlarımıza ve prensiplerimize uymadığı için 8 ay önce Boyner’e satışa itirazımızı beyan ettik.”
YKM’nin satışıyla ilgili olarak Tan Ailesi’nin taraf olmadığına dikkat çekilen Boyner Mağazacılık’ın açıklamasında şöyle denildi: “Tan Ailesi tarafından Boyner Grubu’na itibar kaybettirmek maksadıyla yapılan açıklamaların gerçeğe ve hukuka aykırı olduğu hususunun kamuoyuna duyurulması kaçınılmaz oldu. Tan Ailesi şu anda yürülükte olan işlemde muhatap değildir ve yapılan satış anlaşmasının tarafı da değildir.  Açıklama şirketimizi adeta kanun dışı, etik dışı bir işlem yaptığı izlenimini veren ifadeler içermektedir.”

Haberin Devamı

Boyner’le YKM arasında ‘sistem’ farkı gördük

Haberin Devamı

BOYNER’in satış sürecinden çekildiğini duyurmasının ardından kendilerinin diğer ortaklarla fonlarla görüşmelerini sürdürdüklerini bildiren Gülay Tan, şöyle konuştu: “Sonrasında sadece Tan Ailesi değil, hiç kimse, hiçbir yatırımcı Boyner gibi üstelik halka da açık bir yapının YKM’yi satın almak üzere görüşmeler yaptığını duymadı. Çünkü bu, ilgili ve yetkili kuruluşlara bildirilmedi. Biz Boyner isminin kendisine ya da ilgili şahıslarına itiraz etmedik. Biz içeride kalacak ortaklar olarak, Boyner sisteminin içinde bize bizim anlayışımıza yer olmadığını gördüğümüzü belirttik. Anlaşma kesinleşmeden bu beyanatların verilmesi çalışanlarımızı ve tedarikçilerimizi olumsuz etkilemektedir.”

Haberin Devamı

İhtarname gönderdik

YAPILAN satışı her şeyden önce etik bulmadıklarını vurgulayan Gülay Tan, “Ayrıca süreç tamamlanmadan, Rekabet Kurumu’nun incelemesinin sürdüğü bir ortamda, YKM’nin tüm ticari sırlarının alıcı tarafla bugünden paylaşılması ile ilgili gördüğümüz tehlike nedeniyle de bir ihtarname gönderdik. Bu husustaki hassasiyetimiz şeffaf, adil, hesap verebilir, iyi yönetişim ilkelerine doğru yürüyen bir aile olarak kendimize saygımızla da yakından alakalıdır” diye konuştu.

Rekabet Kurumu’na sunuldu

BOYNER Grubu’nun tüm denetimlere hazır olduğunu dile getirilen açıklamada, “Boyner Grubu’nun tüm teknik değerlendirmeleri Rekabet Kurumu’na sunuldu. Büyük bir şeffaflık ve hem usule hem de hukuka uygunluk içerisinde yürütülen bu işlemle ilgili Boyner Grubu’na alenen hukuka aykırı kasten zarar vermeyi amaç edinen ve itibar kaybı hedefleyen her karalamaya karşı yetkili mercilere başvurulacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!