Tan Ailesi: YKM’nin Boyner’e satılmasına bizim rızamız yok

Güncelleme Tarihi:

Tan Ailesi: YKM’nin Boyner’e satılmasına bizim rızamız yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 00:00

Boyner Büyük Mağazacılık’ın Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi’nin (YKM) hisselerinin yüzde 63’ünü ve Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama’nın (YKM Pazarlama) yüzde 20.62’sini satın almasına, şirketin diğer büyük ortağı Tan Ailesi itiraz etti.

Haberin Devamı

Tan Ailesi, Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner’in 190 milyon liralık satın alma işlemini duyururken, “Cennetteki Evlilik” benzetmesi yapmasına da sitem etti. YKM’nin 60 yıldır Türkiye perakende sektöründe ilkeli bir rekabet anlayışıyla faaliyet gösterdiğini, bir çok ilke imza attığını, milyonlarca müşterisi ve 5 bine yakın çalışanı olduğunu belirten Tan Ailesi, “Tan Ailesi olarak biz, bu markanın yüzde 50 sahibi ve ilgili şirketlerin de çok önemli hissedarlarıyız” dedi. 

Basın toplantısından öğrendik
Açıklamada şu ifadeler dikkat çekti: “Boyner’in YKM’yi avlama operasyonunu maalesef bizler de basın toplantısından öğrendik. Aldığı kararlarla ve etik değerlerle Türk sanayici ve işadamlarına örnek olması gereken bir kurumun başındaki ailenin; dünyanın en büyük fonlarından City Group’un ve sözde bizi de temsil etmek üzere birlikte yola çıktığımız Credit Suisse’in böyle bir operasyonu, kalan ortak Tan Ailesi’nin rızası olmadan, bizimle tek kelime konuşmadan yapması bizi şaşırttı.”
Açıklamada şunlar dile getirildi: “Bizler bundan sonra; yapılan satış ile piyasa değeri Boyner Büyük Mağazacılık’ın üzerine çıkan YKM’nin gelişimini desteklemeye devam edeceğiz. Her yıl büyüyen, gelişen ve kâr üreten YKM şirketlerinin geçmiş yıllardaki performansını sürdürmesi noktasında kurumu izleyecek, ‘kanuni haklarımızı sonuna kadar koruyarak ve kullanarak’ çok yakından takip edeceğiz. Evlilik ancak iki tarafın rızası ile olur. Bu durum bizim için ifade edildiği gibi ‘cennette evlilik’ olmaktan çok uzaktır.”

Haberin Devamı

Tan Ailesi’ni dışarıda bırakma niyeti net

DAHA işlem tamamlanmadan YKM çalışanlarına Cem Boyner imzalı bir yazının gönderilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirten Tan Ailesi “Her ne kadar Cem Boyner düzenlediği basın toplantısında ‘Tan Ailesi’nden akıl fikir almak isteriz’ demişse de toplantıdan bir gün sonra, planlı ve aceleyle yapılan Yönetim Kurulu’nda alınan kararlar, Tan Ailesi’ni dışarıda bırakma niyetini net olarak gösteriyor” dedi. YKM Yönetim Kurulu Üyesi Nuşin Oral ise “Yaklaşık 2 yıldır biz şirketin yüzde 63’ünün satışta olduğunu söylüyorduk. Aile içinde satışla ilgili bir gerilim yok” demişti.

Haberin Devamı

İki kızına ve mağaza müdürüne bıraktı

YKM, 1950 yılında Sultanhamam’da Nuri Güven tarafından kuruldu. Kumaş işiyle başlayan macera Türkiye’nin ilk çok katlı magazasını (departmant store) doğurdu.
Nuri Güven, kızları Gülay (Tan) ve Lale’ye (Güven Tuğlu) genç yaşta şirket içinde önemli sorumluluklar almasını teşvik ederken, Ankara mağazasının başında bulunan Fethi Ağralı’ya da hisse verdi.
Nuri Güven’in ardından YKM’nin ortaklık yapısı şöyle şekillendi: Gülay Tan (oğulları Saruhan ve Harun) ve Lale Güven Tuğlu (kızı Nuşin Oral ve oğlu Emir Kunt) ve Fethi Ağralı’ya (oğulları Tuğrul ve Turgay).
Gülay Tan’ın sadece YKM’yi dışarıya açmak için ortaklığa sıcak baktığını, satışı asla düşünmediğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Boyner: Ortakların görüş ayrılığının tarafı olamayız

YKM’nin acıklamasına Boyner Büyük Mağazacılık da şu açıklamayla karşılık verdi: “YKM’nin çoğunluk ortaklarının hisselerini satma arzusunu değerlendirerek, Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) Anonim Şirket hissedarlarına tanınan haklar çerçevesinde ortakların paylarını almak üzere bir hisse alım anlaşmasını imzaladık. Kalan ortakların hakları da TTK’nın tanıdığı biçimde saklıdır. Açıklamada bahsi geçen yönetim kurulu toplantısına, hisse devir süreci henüz tamamlanmadığı için katılımımız olmadı. YKM’nin hisselerini satan ve satmayan hissedarları arasındaki görüş ayrılıklarının tarafı olmamız beklenemez. Süreç, hisse devrinin tamamlanması şeklinde devam edecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!