Taksiti erken ödeyene faiz indirimi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Taksiti erken ödeyene faiz indirimi geliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

Yeni Tüketici Kanun Tasarısı taksitlerini süresinden önce ödemek isteyenlere faiz ve komisyonda indirim hakkı getiriyor.

Haberin Devamı

Tüketici aldığı ürünün, ücretsiz onarımını yaptırabilecek ya da malı ayıpsız misliyle deÄŸiÅŸtirebilecek. Tasarıyla ürünlerdeki ayıp ağır kusur ya da hileyle deÄŸiÅŸtirilmiÅŸse zaman aşımı süresi kalkacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca hazırlanarak Meclis’e gönderilen tasarıya ile tüketici vadesi gelmemiÅŸ taksit ödemesinde veya kredi borcunun tamamını erken ödeyebilecek. Satıcı erken ödenen miktara göre gerekli faiz ve komisyon indirimi yapmakla yükümlü olacak. Belirli süreli kredinin erken ödenmesi durumunda da bankalar erken ödeme tazminatı isteyebilecek.Â

Hilede zaman aşımı yokÂ

DAHA uzun süre belirtilmediği takdirde ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa da malın teslim tarihinden itibaren iki yıl zaman aşımına tabi olacak. Süre konut veya tatil amaçlı taşınmazın tesliminden itibaren beş yıl olacak. Ayıp, ağır kusur veya hileyle gizlenmişse zaman aşımı hükümleri uygulanmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!