Taksit azaldı ‘yerli cep’ arttı

Güncelleme Tarihi:

Taksit azaldı ‘yerli cep’ arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 08:30

TÜRKİYE’de kontrat ve kredi ile yapılan satışlara getirilen taksit kısıtlaması akıllı telefon pazarındaki tüm dengeleri değiştirdi.

Haberin Devamı

Daha önce 48 aya kadar yapılan taksitlerin eylül başı itibariyle 6 ay ile sınırlandırılmasından sonra akıllı telefon satışları söz konusu iki ayın ortalamasında yüzde 28.8 geriledi. Bu gerilemeyle ‘giriş seviyesi’ olarak ifade edilen 1.500 TL ve altındaki akıllı telefonlar uzun zamandan sonra pazarın liderliğini ele geçirdi. Ekim ayının satış rakamlarına bakıldığında uzun zamandan sonra ‘giriş’ seviyesi olarak ifade edilen 1.500 TL ve altı akıllı telefonlar pazarda ciro bakımından lider olduğu görülüyor. Paylaşılan bilgilere göre 1.500 TL ve altındaki akıllı telefon modellerinin aldığı pay yüzde 21.5 oldu. Yüzde 20.9 pay alan 2 bin ile 3 bin TL arasındaki akıllı telefonlar ikinci sırada yer alırken 4 bin 900 TL ve üzerindeki modeller, pazarın üçüncü büyük segmenti oldu.Dikkatimizi çeken diğer bir konu ise markalar arasındaki çekişme. Uzun zamandan beri ikinci sırada yer alan Apple’ın iPhone satışları söz konusu dönemde üçüncü sıraya geriledi. Ekim itibariyle Samsung’un yüzde 47, Huawei’nin yüzde 18, Apple’ın ise yüzde 11 payı bulunuyor. Dördüncü sırada ise yüzde 8 ile General Mobile geliyor. Vestel ise yüzde 7 pay ile beşinci. Pazara yeni girenlerden Çinli Xiaomi ise payını kısa sürede 0’dan yüzde 2’ye getirmeyi başardı.

Haberin Devamı

 31 OCAK’A KADAR 12 TAKSİT

ŞU anda hem operatörler kontratlı satışlarında hem de teknoloji marketleri sağladığı tüketici krediyle tüm akıllı telefonların 12 aya kadar taksitle satabiliyor. Ancak 31 Ocak 2019’dan sonra bu durum değişecek. Yapılan düzenlemede söz konusu tarihten sonra 3 bin 500 TL üzerindeki modellere yapılan taksit sayısı 6 ile sınırlandırılmaya devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!