Takipçi sayısını arttırmanın yolları

Güncelleme Tarihi:

Takipçi sayısını arttırmanın yolları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 17:01

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da takipçi sayısını arttırmak isteyenler için bilimsel bir araştırma yayımlandı.

ABD'de bilişim alanındaki araştırmalarıyla tanınan Georgia Teknoloji Enstitüsü, 500'den fazla Twitter kullanıcısının 15 ay boyunca yayımladığı 500 bin mesajı inceledi.

Bilişim uzmanı Eric Gilbert ve ekibinin hazırladığı rapora göre, Twitter'da daha çok takipçiye sahip olmak için öncelikle kullanıcıların kendilerinden çok bahsetmemeleri gerekiyor.

Twitter'da kullanıcılar, mesajlarının yüzde 41'inde kendilerinden bahsediyor. Herhangi bir konuda bilgi vermeyi amaçlayan mesajlar ise diğer mesajlara göre 30 kat fazla ilgi görüyor.

"Science Daily" adlı internet sitesinde yayımlanan makalede, takipçi artırmak için verilen diğer taktiklerden bazılarıysa şöyle:"-Mutlu olun: Rapora göre mutluluk içeren mesajlar daha etkili. Twitter'da genelde takipçiler arasında zayıf toplumsal bağ kurulması (çoğu zaman kişilerin hiç görüşmemesi) nedeniyle ölüm, işsizlik ve sağlık sorunlarına fazla yer verilmemesi gerekiyor.

-"#" işareti az kullanılmalı: Tweetleri etiketlemek için kullanılan "Hashtag" (#) denilen işaret ne kadar fazlaysa, takipçileri çekme ihtimali o kadar az."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!