Takım elbiseyi 800 grama indirdi, dünya markaları kapıda sıraya girdi

Güncelleme Tarihi:

Takım elbiseyi 800 grama indirdi, dünya markaları kapıda sıraya girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 00:00

18 ülkede 93 mağaza ve 62 corner’la 155 satış noktasına ulaşan Ramsey, geliştirdiği ‘Zero Weight’ teknolojisiyle takım elbiselerin ağırlığını 1.5 kilogramdan 800 grama düşürünce, 9 ayda satışlarını yüzde 53 oranında artırdı. Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, “Dev markalar teknolojimiz için kapımızda bekliyor” dedi.

Haberin Devamı

ERKEK giyim markası Ramsey; Kastamonu, Karabük ve Safranbolu’daki fabrikalarında geliştirdiği Zero Weight teknolojisiyle ağırlığı 1.5 kilogram olan takım elbiseleri 800 grama, 270 gram olan gömlekleri de 200 grama düşürünce, yılın ilk 9 ayında satışlarını yüzde 53 oranında artırdı. Takım elbiselerin ağırlığını yüzde 50’ye varan oranda hafifleten Zero Weight teknolojisiyle Türkiye’de yeni bir dönem başlattıklarını ifade eden Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, “Bizim dünya erkek modasının premier ligine girmemizi sağlayan Zero Weight ürün gamımızı tüm koleksiyonlarımıza yayıyoruz. Takım elbise, ceket ve pantolondan sonra şimdi Zero Weight teknolojili gömlek, ardından da 2012 kış sezonunda palto koleksiyonumuzu devreye sokacağız” dedi.
Satışları artırdı
Son olarak Kastamonu’da yılda 500 bin adetlik üretim yapabilen gömlek fabrikasını 1 milyon 200 bin Euro’luk maliyetle faaliyete geçiren Gürmen Group’a bağlı Ramsey, Türkiye ve yurtdışındaki büyümesini yeni üretim tesisleri ve yenilikçi yatırımlarıyla sürdürüyor. Kastamonu Araç ve Karabük Safranbolu’da yer alan iki üretim tesisinde yılda 550 bin takım elbise, pantolon ve ceket üretimi gerçekleştiren grubun, bölge kalkınmasında da model oluşturduğunu belirten Doğan, Hüseyin iki yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdikleri Zero Weight teknolojisiyle 25 yıldır yenilikçilik adına sürdürdükleri çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi. Doğan, “Dünyada takım elbise satışlarında düşüş yaşanırken bu yılın 9 ayında takım elbise satışlarımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 arttı” dedi.
Rota perakende, odak Rusya
Ramsey’de son yıllarda bir dönüşüm süreci yaşandığına da dikkat çeken Doğan, “Bu süreçte üretici kimliğinden marka kimliğine, toptan dağıtımdan perakendeciliğe başarılı bir geçiş yaptık. Moskova ve St. Petersburg’ta başlattığımız hızlı büyümeyi, Rusya’nın diğer şehirlerinde de sürdürmek istiyoruz.”
Dev markalar kapıda
Bölgede 1500 kişilik istihdam sağladıklarına da değinen Doğan, patent başvurusunda bulundukları Zero Weight teknolojisiyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Avrupalılar’dan Zero Weight takım elbiseye büyük talep var. Zero Weight teknolojili ürünleri koleksiyonlarında kullanmak isteyen dünyanın dev markalar, kapımızda. Bu teknolojiyi Ramsey için geliştirdik, Ramsey dışına kullanmayı düşünmüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni trend hafiflik

Haberin Devamı

ZERO Weight konseptini bir erkeğin ihtiyacı olan tüm ürünlere yaygınlaştıracaklarını da söyleyen Hüseyin Doğan, “Zero Weight teknolojili takım elbise, pantolon ve ceket koleksiyonlarımızda yüzde 50 paya ulaştı. Önümüzdeki yaz koleksiyonumuzda Zero Weight teknolojisiyle üretilen gömlekler satışa sunulacak. Gömlekle birlikte 2012 yılından itibaren Zero Weight paltolar da koleksiyonumuzda yerini alacak. Bir erkeğin ihtiyaç duyacağı tüm ürünlerde bu teknolojiyi kullanmak için test çalışmalarımız da sürüyor. Artık moda sektörü için hafiflik, rahatlık ve dinamizm çok önemli” dedi.

Erkeklerin giyim alışkanlığı değişti

ERKEKLERİN takım elbise alışkanlığında zorunlu değişim yaşandığını vurgulayan Ramsey İcra Kurulu Başkanı Doğan, “Erkekler artık doğa şartlarıyla birebir temas halinde değil. Hareketlerinin kısıtlanmasını istemiyor, hem üzerlerindeki yükü azaltmak hem de dinamizmlerini artırmak istiyor. Takım elbisenin şık duruşundan da vazgeçmiyor. Zero Weight erkeklerin tüm bu ihtiyaçlarını karşılıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!