Taciz tartışmalarından kadın başkan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Taciz tartışmalarından kadın başkan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 11:30

KESK'te bir süredir devam eden taciz tartışmalarından konfederasyona kadın genel başkan çıktı.

KESK 1. Olağanüstü Genel Kurulunda, konfederasyonu olağan genel kurula kadar yönetecek Merkez Yönetim Kurulu belirlendi. Yönetim kuruluna Döndü Taka Çınar, İlhami Şahbaz, Canan Çalağan, Kasım Birtek, Yaşar Gül, Hamide Yiğit ve Akman Şimşek seçildi. Merkezi Yönetim Kurulu kendi arasında yapacağı toplantıyla görev dağılımı yapılacak.

Bu arada, seçim sonrasında Merkez Yönetim Kurulundan 3 kadının görev alması dikkati çekti. KESK'in yeni genel başkanının ise halen Büro Emekçileri Sendikası Genel Sekreterlik görevini sürdüren Döndü Taka Çınar olacağı öğrenildi. Böylece, tarihinde ilk kez olağanüstü genel kurul yaşayan KESK'in genel başkanlığını yine ilk kez bir kadın üstlenecek. Önceki yönetimden tekrar görev alan tek isim ise Akman Şimşek oldu.

KADIN GENEL BAŞKANIN DEĞERLENDİRMESİ

Çınar yaptığı açıklamada, konfederasyonda bir süredir gündemde olan taciz ve komplo iddiaları ile önceki yönetimin bu süreci iyi yönetememesi nedeniyle bir olağanüstü genel kurul ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi.Genel kurulda, kamu emekçileri mücadelesindeki sorunlar ve bu mücadelenin neden gerilediği konularının tartışıldığın anlatan Çınar, genel kurul boyunca olgun değerlendirmelerde bulunulduğunu ifade etti.

Açıklık ve şeffaflık içerisinde seviyeli tartışmalar yürütüldüğünü dile getiren Çınar, iddiaların tartışılmamasının, ilgili kurulların işletilmemesinin ise eleştirildiğini belirtti.Taciz yada komplo iddialarının disiplin suçu sayılması, bu konularda bir bilirkişilik mekanizması oluşturulması yönünde öneriler getirildiğini bildidiren Çınar, genel kuruldan öğrenerek çıktıklarını vurguladı.

Çınar, genel kurulda bir anlamda özeleştiriler yapıldığına işaret ederek, gelecek dönemde bu eksiklik ve hataların yaşanmaması için herkesin samimi katkı gösterdiğini kaydetti.Döndü Taka Çınar, yönetim kurulundaki kadın sayısı konusunda da “Yönetim kuruluna 3 asil, 4 yedek kadın üyenin seçilmiş olması önemli. Kadınlar biraz daha öne çıkmış oldu” dedi.

TBMM gündeminde bulunan “Torba Tasarı”da kamu çalışanlarının iş güvencesini tehdit eden, esnek çalıştırılmasının önünü açan düzenlemeler bulunduğunu savunan Çınar, bu konularda kamu çalışanları açısından birleşik bir mücadelenin henüz ortaya konulamadığını ifade etti.Bu konunun yönetim kurulunun acil görevleri arasında bulunduğunu belirten Çınar, “Genel kurulda önümüzdeki dönemin bir mücadele dönemi olduğu vurgulandı. İçe dönük tartışmalardan biran önce kurtulup KESK'in kendi rolünü oynaması çağrısı yapıldı. Yönetim kurulu tüm bunları dikkate alarak bir çalışma yürütecek. Kolektif çalışmayla bürokratik yönetim tarzını terk eden bir anlayışla beklentileri karşılamaya çalışacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!