‘Taciz’ iddiası KESK’te yönetimi yıktı ilk kez bir kadın başkan seçildi

Güncelleme Tarihi:

‘Taciz’ iddiası KESK’te yönetimi yıktı ilk kez bir kadın başkan seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

Yöneticilerden birinin sendikada çalışan bir kadını taciz ettiği iddiaları üzerine Genel Başkan Sami Evren’in istifasının ardından gerçekleşen olağanüstü genel kurulda, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) ilk kez bir kadın başkan seçildi.

KESK’in yeni başkanı Döndü Taka Çınar, yönetim kuruluna 3 asil, 4 yedek kadın üye seçildiğine de dikkat çekerken, tartışmalardan kurtulup KESK’in kendi rolünü oynaması için çalışacaklarını açıkladı.
KESK’in önceki gün yapılan olağanüstü genel kurulunda, konfederasyonu olağan genel kurula kadar yönetecek merkez yönetim kurulu belirlendi.
14 üyenin 7’si kadın
Yönetim kuruluna Döndü Taka Çınar, İlhami Şahbaz, Canan Çalağan, Kasım Birtek, Yaşar Gül, Hamide Yiğit ve Akman Şimşek seçildi. Bu arada, seçim sonrasında Merkez Yönetim Kurulundan 3 kadının görev alması dikkati çekti. görev dağılımının daha sonra yapılacağı belirtilmekle birlikte, KESK’in yeni genel başkanı halen Büro Emekçileri Sendikası Genel Sekreterlik görevini sürdüren Döndü Taka Çınar olacağı öğrenildi. Böylece, tarihinde ilk kez olağanüstü genel kurul yaşayan KESK’in genel başkanlığını yine ilk kez bir kadın üstlenecek. Yedek üyeliklerin 4’üne de kadınlar seçildi. Önceki yönetimden tekrar görev alan tek isim ise Akman Şimşek oldu. KESK’in yeni başkanı Çınar şöyle konuştu: “İddiaların tartışılmaması, ilgili kurulların işletilmemesi eleştirildi. Taciz ya da komplo iddialarının disiplin suçu sayılması, bu bir bilirkişilik mekanizması oluşturulması yönünde öneriler getirildi. Genel kurulda bir anlamda özeleştiriler yapıldı.”
Kadınlar biraz öne çıktı
Döndü Taka Çınar, yönetim kurulundaki kadın sayısı konusunda da “Kadınlar biraz daha öne çıkmış oldu” dedi. Bu arada TBMM gündeminde bulunan “Torba Tasarı”da kamu çalışanlarının iş güvencesini tehdit eden, esnek çalıştırılmasının önünü açan düzenlemeler bulunduğunu savunan Çınar, “Genel kurulda önümüzdeki dönemin bir mücadele dönemi olduğu vurgulandı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!