TABİİ AFETE MARUZ KALAN BÖLGELERDEKİ KAMU PERSONELİNE ÖDENECEK TAZMİNAT

Güncelleme Tarihi:

TABİİ AFETE MARUZ KALAN BÖLGELERDEKİ KAMU PERSONELİNE ÖDENECEK TAZMİNAT
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tabii afete maruz kalan bölgelerde çalışan kamu personeli ve işçiye, 1 Ekim 1999 tarihinden itibaren yerleşim birimlerine göre, 6 ile 10 ay süresince aylık 50 milyon lira tazminat ödenecek.
Geçici görevli personele, görev süreleri ile orantılı olarak ödeme yapılacak, işçilerin depreme yönelik hizmetlerindeki fazla çalışma süresi de İş Kanunu’ndaki sınırlamanın hesabında dikkate alınmayacak.
1 Ekim 1999 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe giren konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre, Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bolu il ve ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışmakta olan, Devlet Memurları Kanunu, TSK Personel Kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Yüksek Öğretim Personel Kanununa tabi personel ile kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli ve geçici işçi pozisyonlarında çalıştırılanlara ve sözleşmeli olarak çalıştırılan personele aylık 50 milyon lira tazminat ödenecek.
Ayrıca, Devlet memurları kanunu, TSK Personel Kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Yüksek Öğretim Personel Kanunu’na tabi personel ile 399 sayılı KHK ve diğer kanunlar uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelden, afetle ilgili bir görevin ifası amacıyla bölge dışından, kararnamede belirtilen yerleşim birimlerinde geçici olarak görevlendirilenlere de aylık 50 milyon lira tazminat ödenecek.
Geçici görevli personele görev süreleri ile orantılı olarak ödeme yapılacak.
TAZMİNAT, 6, 8 VE 10 AY SÜREYLE ÖDENECEK
Tazminat, Bakanlar Kurulu’nca belirlenen (1) sayılı listede belirtilen yerleşim birimlerinde 1 Ekim 1999 tarihinden itibaren 10 ay süreyle, (2) sayılı listede yer alan yerleşim birimlerinde 8 ay süreyle, (3) sayılı listede yer alan yerleşim birimlerinde 6 ay süreyle ödenecek.
Tazminat ödeme süresi içinde; bölge dışında geçici görevlendirmelerde toplam 30 günü aşan süreler için, afet dışı nedenlere dayanan hastalık izinlerinin toplam 30 günü aşan süreleri için, görevden uzaklaştırma, gözaltına alınma, açığa alınma ve tutuklanma süreleri (bu haller sona erse bile sözkonusu süreler için geriye dönük ödeme yapılmaz) için, mehil müddeti ve her türlü aylıksız izin süreleri için tazminat ödenmeyecek.
Bu karar uyarınca verilecek tazminattan, eşlerden her birinin ayrı ayrı yararlanması durumunda, her bir eşe bu tutarın sadece yüzde 75’i ödenecek.
Ödenecek tazminat, fiilen görev yapılan süre ile orantılı olarak ay sonunda ödenecek ve damga vergisi hariç hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulamayacak.
İşçi statüsünde bulunan personelin, Marmara Bölgesi ve çevresindeki depreme yönelik hizmetlerdeki fazla çalışma süresi, 1475 sayılı İş Kanunu’nun 35’inci maddesindeki 90 gün ve 270 saatlik sınırlamanın hesabında dikkate alınmayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!