Suudi işadamı Erzurum’a hayvancılık yatırımı için araştırma yaptı

Güncelleme Tarihi:

Suudi işadamı Erzurum’a hayvancılık yatırımı için araştırma yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 01:04

TÜRKİYE’ye yaklaşık 1 milyar dolarlık gayrimenkul ve enerji yatırımı yaptığı belirtilen Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, Erzurum’a hayvancılık alanında yatırım yapmak için gitti. Dün sabah özel bir uçakla Erzurum'a giden Al Muhaidib, düzenlenen törenle karşılandı. Suudi işadamının beraberinde iş adamı Ali Ağaoğlu ve Orient Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Demirhan da bulunuyordu.

Haberin Devamı



Beraberinde iş adamı Ali Ağaoğlu ve Erzurumlu işadamı Orient Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Demirhan ile birlikte Ağaoğlu’na ait özel uçakla Erzurum’a sabah saatlerinde gelen Suudi işadamı Sulaiman Al Muhaidib’i Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen karşıladı.

Haberin Devamı

Davul- zurnalı bar ve Mehteran ekibinin gösterisiyle karşılanan Al Muhaidib’a, kentin tarihi ve turistik değerleri gezdirildi. Organik ürünlerden oluşan yiyeceklerin sunulduğu Suudi işadamı Al Muhaidip’e Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yatırımla ilgili olarak hazırladığı projeler anlatıldı. Organik tarım ve hayvancılık alanında yatırım yapmayı düşünen yabancı işadamının programı basından ’sır’ gibi saklandı.

AĞAOĞLU: YATIRIM YAPMA İMKANLARINA BAKACAĞIZ


Gün boyu araştırma yapan Suudi heyeti, geceleyeceği Palandöken’deki Xanadu Snow Whıte’e yerleşti. Otelin sahibi Can Dikmen, konukları Ali Ağaoğlu ve Ali Demirhan’a Palandöken’i anlattı. Otelin pistlerinde gece yapılan kayağı izleyen işadamı Ali Ağaoğlu, misafirlerinin Suudi Arabistan’ın en önemli yatırımcısı olduğunu bildirdi. Suudi Arabistanlı Sulaiman Al Muhaidib’in Erzurum’u merak ettiğini, bunun için geldiklerini ifade eden Ağaoğlu, "Belediye başkanımız Mehmet Sekmen bizi davet etti. Erzurum için çırpınan bir insan. Biz de geldik Erzurum’u tanımaya çalışıyoruz. Belli şu amaç diye bir şey yok. Ama biz yatırımcıyız. Suudi Arabistanlı grup dünyanın önde gelen yatırımcı gruplarından. Avukat Ali Demirhan kardeşimizle körfezde beraber çalışıyoruz. Körfezdeki arkadaşlarla beraber yatırım yapma imkanlarına bakacağız" dedi.

Haberin Devamı

Suudi işadamı Erzurum’a hayvancılık yatırımı için araştırma yaptı

Suudi işadamı Al Muhaidip'in (ortada), dünya genelinde 40 kadar ülkede yatırımı bulunuyor.

DEMİRHAN: HAYVANCILIK MERKEZİ ERZURUM’A YATIRIM İÇİN ARAŞTIRMALARA BAŞLADIK

Suudi Arabistanlı işadamının Erzurum’u ziyareti hakkında Orient Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirhan ise şunları söyledi: "Sağolsun bizi kırmadı, Erzurum’a davetimize icabet ettiler. Belediye Başkanımız da misafirperlik gösterdi ve iyi bir şekilde ağırladı. Körfezden gelen Al Muhaidip grubu özellikle Ali Ağaoğlu’nun projelerine ilgi gösteriyor. Erzurum’da hayvancılık, enerji ve konut turizm projeleri ile ilgili araştırma yapıyoruz. İnşallah yapacağımız çalışmalar sonucunda belki de Türkiye’nin Dünyanın sayılı hayvancılık merkezlerinden biri olarak Erzurum’da yatırımlar yapacağız. Bu konuda araştırmalara başladık. Memleketim olması nedeni ile de bu yatırımın Erzurum'da olmasını istedim. Böylesi bir yatırım Erzurum'un yanı sıra tüm bölge için çok önemli etkiler yapacaktır. Muhaidib'in 170 bin büyükbaş hayvanı olan çiftliği var. Türkiye'nin tamamında bu rakam 30 binlerde. Erzurum, hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip."

Haberin Devamı

70 milyar dolarlık serveti bulunan Suudi işadamı Al Muhaidib’in dünya genelinde 40 kadar ülkede yatırımı bulunuyor. Ülkesinde 170 bin hayvandan oluşan çiftliği bulunan Suudi işadamının, Erzurum'da yapacağı yatırımı 2 yıl içinde hayata geçirmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!