Süt sektörü 20 milyar liralık ciroya ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Süt sektörü 20 milyar liralık ciroya ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 22:10

TÜRKİYE Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) Başkanı Tarık Tezel, kayıt dışı süt üretiminin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, “Sektör 20 milyar liralık ciroya ulaştı. Kayıt dışı üretimi düşürerek daha kaliteli süt ve süt ürünleri elde edebilir, böylece yurtdışı pazarımızı genişletebiliriz” dedi. SETBİR Başkanı Tarık Tezel, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de süt ve süt ürünleri sektöründe 41 bin kişinin istihdam edildiğini belirterek, sektörün 20 milyar liralık ciroya ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Süt üretimin arttığına işaret eden Tezel, “Ülkemizde süt ve süt ürünleri üretim kapasitemiz tüketimimizin çok üstünde. Ancak burada esas dikkat edilmesi gereken nokta, hala sağlıksız koşullarda üretilip piyasaya arz edilen süt miktarı. Süt üretiminin yarısı kadar da kayıt dışı üretilen süt var. Denetimlerin daha da artması, süt ve temel süt ürünlerinde KDV’nin sıfırlanması lazım. Bu sayede merdiven altı üretim de azalacaktır” ifadelerini kullandı.

Tezel, kayıt dışı üretimin yüksek olmasının halk sağlığını tehdit etmesinin yanı sıra süt ürünleri sanayisine zarar verdiğini savunarak, üretim, tüketim ve israf gibi verilerin de tam hesaplanamadığını kaydetti. Üretimin kayıt altına alınmasına paralel ihracatın da arttığına dikkati çeken Tezel, “Kayıt dışı üretimi düşürerek daha kaliteli süt ve süt ürünleri elde edebilir, böylece yurt dışı pazarımızı genişletebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!