Suriye, Türkiye'yi yatırıma çağırıyor

Güncelleme Tarihi:

Suriye, Türkiyeyi yatırıma çağırıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Devlet Başkanlığı'na Beşar Esad'ın geçmesiyle birlikte Türkiye ile ilişkileri her geçen gün yumuşayan Suriye'nin Tarım Bakanlığı yetkilileri, İskenderun'da işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya davet etti.

Ankara'daki görüşmelerinden ülkesine dönerken Hatay'ın İskenderun ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Suriye Tarım Bakanlığı Hububat Alım Satım Genel Müdürü Mohammad Zuhaır Darwısh, ülkesinde değişen yasalarla ilgili bilgi verdi.

Türk işadamlarının Suriye'ye yatırım yapmasını isteyen Darwısh, ülke olarak her türlü kolaylığı sağlayacaklarını açıkladı. Kurulan fabrikalara 5 yıl vergi muafiyeti sağlayacaklarını belirten Darwısh, gerektiği takdirde kredi de sağlayacaklarını belirterek, ‘‘Arazi bizden, yatırım sizden. Bizde işçi ücretleri de düşük. Hür türlü yatırıma açığız. Artık dışarı açılmak istiyoruz. Suriye ile Türk halkı kardeştir. Siyasi sorunları ticarete karıştırmayın. Sizleri de ülkemizde görmek istiyoruz. Kapımız açıktır’’ dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin, bütün komşu ülkelerle sıcak ilişkiler içinde bulunarak ticaret hacimlerini arttırma gayretini her zaman gösterdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!