Sümerbank fabrikası, ’turisti otelden çıkaracak’ alışveriş merkezi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Sümerbank fabrikası, ’turisti otelden çıkaracak’ alışveriş merkezi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 00:00

Multi Turkmall, Antalya Kepez’de 49 yıllığına kiraladığı 480 bin metrekarelik eski Sümerbank Dokuma Fabrikası arazisine, Türkiye’nin en büyük alışveriş ve eğlence merkezini kuracak. "Forum Antalya" adlı projenin 2008’de hayata geçmesi planlanıyor. Multi Turk Mall CEO’su Levent Eyüboğlu, "Bu merkezle Antalya’da turistin otelden çıkmaması olayına son vereceğiz" dedi.

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığınca (ÖİB) Kepez Belediyesi’ne devredilen, Kepez Belediyesinin de 49 yıllığına merkezi Hollanda’da bulunan ABD, Hollanda ve Türk sermayeli Multi Turkmall’e devrettiği 480 bin metrekarelik Sümerbank Dokuma Fabrikası arazisine, Türkiye’nin en büyük alışveriş ve eğlence merkezi kurulacak. Multi Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu, Multi Turkmall’ın söz konusu projeyi "Forum Antalya" adıyla hayata geçireceğini söyledi.

ÇORAK ARAZİYE:

Levent Eyüboğlu, dokuma fabrikası arazisinin çok büyük olduğunu, arazinin ön tarafındaki fabrika ve sosyal tesis binalarının yanı sıra, yoğun bir yeşil doku bulunduğunu, bunun yanı sıra, arka tarafta tamamen çorak ve boş bir arazinin yer aldığını söyledi. Alışveriş ve eğlence merkezini çorak araziye yapacaklarını bildiren Eyüboğlu, arazinin ön tarafındaki dokuma fabrikasına ve onun çevresine de Antalyalılara açık bir kentsel park, modern sanat müzesi, kültür sanat faaliyetleri gerçekleştirilecek alanlar, insanların gezebileceği, vakit geçirebileceği mekanlar yapılacağını kaydetti. Dokuma fabrikasının bazı eski binalarının korunacağını da ifade eden Eyüboğlu, bu binalarda sivil toplum kuruluşlarının toplanıp, bir araya gelebilecekleri mekanlar oluşturulacağını belirtti. Korunacak binaların bazılarında da
/images/100/0x0/55eab408f018fbb8f891564c
el sanatlarının tanıtılabileceği, bu konuda eğitim verilecek atölye ve mekanlar yaratılacağına da değinen Eyüboğlu, yine bu bölümde, sempozyumlar, gösteriler yapılacak mekanların yer alacağını bildirdi.

VAKIF ARAZİSİNİ DE ALDIK:

Eyüboğlu, dokuma fabrikası alanına, bitişiğinde yer alan Akdeniz Üniversitesi Vakfına ait 20 bin metrekarelik araziyi de satın alarak, 480 bin metrekarelik araziyle birleştirdiklerini açıkladı. Levent Eyüboğlu, altyapı inşaatı için ruhsatın alındığını ve bir kaç gün içinde altyapı çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti. Altyapı çalışmalarının 6 ay, inşaatın da 24 ay sürmesinin planlandığını bildiren Eyüboğlu, her şey yolunda giderse alışveriş ve eğlence merkezinin 2008 sonu ya da 2009 yılının başlarında hizmete girebileceğini açıkladı. Eyüboğlu, Forum Antalya’nın yaklaşık 300 milyon avroya mal olacağını da söyledi. Levent Eyüboğlu, Akdeniz Üniversitesi Vakfı’ndan satın alınan araziye büyük bir özel hastane binası inşa edileceğini, hastanenin işletilmesi konusunda özel sağlık kuruluşlarıyla görüşmelerin devam ettiğini kaydetti. Eyüboğlu, şunları söyledi:

CAZİBE MERKEZİ OLACAK:

"Kepez’i Antalya’nın cazibe merkezi haline getireceğiz. İnsanlar Kepez’e işi olmadan gitmezken, Forum Antalya bittiğinde Kepez, şehrin önemli noktalarından biri olacak. Bu projeyi yaparken büyük bir hedefimiz var. Bu merkez, Antalya’da turistlerin otellerinden çıkmaması olayına son verecek. Biz burada, turistleri otellerinden çıkaracak bir sebep yaratacağız. Burada, Dubai’deki gibi güzel mimarisiyle, yönetimiyle, içindeki mağazalar ve eğlence aktiviteleriyle ön plana çıkan bir mekan yaratıp, turistleri otellerinden çıkarıp, onlara para harcatmak istiyoruz. Bunu yapmalıyız. Çünkü Forum Antalya, Antalya’nın ihtiyacının üzerinde, Antalya’nın potansiyeline göre daha büyük bir merkez olacak."

Temel atma yerine heykel sempozyumu

LEVENT Eyüboğlu, alışveriş ve eğlence merkezinin temel atma töreni yerine, bir heykel sempozyumu düzenleyerek, Antalyalılara "Merhaba" demek istediklerini de belirterek, şöyle devam etti: "Bu kez temel atma yerine, sosyal sorumluluğumuzu yerine getirelim istedik. Böylece modern satan müzesinin de ilk etkinliğini gerçekleştirmiş olacağız. Heykel sempozyumu için dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçıları davet ettik. Yanlarına da Türkiye’deki üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinden öğrencileri çağırdık. Herkese materyal ve heykel çalışmalarını yapabilecekleri aletlerini veriyoruz. Sanatçılar ve öğrenciler bir ay boyunca misafirimiz olacaklar. Bu sırada çeşitli paneller yapılacak. Kepez Belediyesinin düzenleyeceği ücretsiz seferlerle herkes Modern Sanat Müzesine gelip, heykel çalışmalarını izleyebilecek."

5 bin metrekarelik akvaryum da olacak

LEVENT
Eyüboğlu, merkezde 5 bin metrekarelik dev bir akvaryum olacağını, her türlü deniz canlılarının sergileneceği ve içinde gezilebilecek akvaryumun, turistler kadar Antalyalıların da ilgisini çekeceğini anlattı. Eyüboğlu, merkezde çeşitli eğlence aktivitelerinin de sürekli olarak gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yönetim kurulu başkanımız ’Yarı Türk yarı Yunanım’ diyor

LEVENT
Eyüboğlu, Multi Turkmall’ın Yönetim Kurulu Başkanı’nın Alman asıllı Hans Otto Nagel olduğunu, Hans Otto Nagel’in Türkiye ve Yunanistan’da yaşadığını bildirdi. Hans Otto Nagel’in kendisini "Yarı Türk, yarı Yunan" olarak hissettiğini ifade eden Eyüboğlu, Nagel’in Türk-Yunan dostluğu için çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlere öncülük ettiğine de işaret etti. Eyüboğlu, "Hans Otto Nagel’in milliyeti Alman. Ama Almanya ile bağı kalmadı. Yıllardır Türkiye’de ve Yunanistan’da yaşıyor. Ailesi buraları daha çok seviyor. Tepe grubuyla ortaklıklar yaptı. Türk-Yunan golf dostluk turnuvasını düzenliyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!