Su ürünlerinde hedef Japon pazarı

Güncelleme Tarihi:

Su ürünlerinde hedef Japon pazarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2015 10:42

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, orkinos dışındaki çeşitlerde de Japonya'ya yönelik ihracat stratejisinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

İşliel, yaptığı açıklamada, yıllık 14 milyar dolar su ürünleri ithalatı yapan Japonya'ya ihracatı artırmak için 19-21 Ağustos'taki 17. Japonya Uluslararası Su Ürünleri ve Teknolojisi Fuarı'na ikinci kez katıldıklarını ifade etti.

Japonya'nın kişi başı yıllık 54 kilogramla dünyada en yüksek su ürünleri tüketen ülke olduğuna dikkati çeken İşliel, şunları kaydetti:

"Japonya dünya su ürünleri ithalatında yüzde 15'lik paya sahip. Deniz ürünleri, Japon tüketicilerin en önemli besin kaynağı. Japonya'da su ürünlerine olan talep, geleneksel beslenme alışkanlıkları sebebiyle oldukça yüksek seviyede. Tipik geleneksel bir Japon sofrası, taze balık, sebze ve meyvelerden oluşuyor. Japonya, ülkemizden genelde taze soğutulmuş fileto olarak mavi yüzgeçli orkinos ithal ediyor. Orkinos dışındaki çeşitlerde de Japonya'ya yönelik ihracat stratejisinin geliştirilmesi, ihracatımızda ürün çeşitlendirmesi bakımından önem arz ediyor."

BAKMADAN GEÇME!