Strauss-Kahn: İspanya ekonomisine güveniyorum

Güncelleme Tarihi:

Strauss-Kahn: İspanya ekonomisine güveniyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Madrid’e yaptığı ziyarette, ekonomik krizle boğuşan İspanya’nın ekonomisine güvendiğini, mali sıkıntılarla baş etmek için attıkları adımların takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile görüşmesinden sonra basına açıklama yapan Kahn, “İspanyol ekonomisine güveniyorum ve hükümetin krizi frenlemek için aldığı önlemlerin çok etkili olduğuna inanıyorum” dedi.
Takdir edilmesi gerekiyor
Sosyalist hükümetin, kamu açığını düşürmek için 2011 yılı sonuna kadar yapacağı yaklaşık 16 milyar Euro’luk tasarrufun gelecek için çok faydalı olacağını savunan Kahn, şöyle konuştu: “İyi yolda gidiliyor. İspanya’da büyük tartışmalara yol açan, hükümetin iş yasası değişikliği de takdir edilmesi gereken bir karar. İspanyol ekonomisi büyük bir büyüme potansiyeline sahip. Kamu açığının çok hızlı bir şekilde düşürüleceğine eminim. Zapatero, ülke ekonomisinin gelecek 20 yılda büyümeye devam edecek temellere sahip.”
IMF’den borç alınmayacak
İspanya Başbakan Zapatero da, finans sisteminin yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışmaların bu ay sonunda tamamlanmasının ardından, İspanya’nın dış ve iç borçlarını ödeme gücüne sahip olduğuna ilişkin bilgilerin Merkez Bankası tarafından açıklanacağını duyurdu. Ülkenin borçlarını ödeme gücüne her zaman güvendiğini belirten Zapatero, “Ekonomik krize karşı yeni önlemler alınması şu an için gündemde değil. İş yasasındaki değişiklikle ilgili yasa tasarısının parlamentodan geçmesi için gerekirse Ağustos ayında bile çalışacağız. İspanya’nın IMF’den borç isteyeceğine ilişkin İspanyol basınında yer alan bazı iddialar da tamamen asılsız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!