Starlara ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Starlara ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı, eksik ya da yanlış beyanlarla vergi kaçıran sanatçılara ceza yağdırdı.

Bakanlık, düğün, villa gibi lüks harcamalarla birlikte öncelikli olarak ele aldığı yüksek geliri bilinen sanatçılara ilişkin vergi operasyonunun ilk bölümünü tamamladı. Bu incelemelerde çok sayıda sanatçının 1994, 1995 ve 1996 yılı hesapları incelenerek, gerekli vergilerini yatırıp yatırmadıkları araştırıldı.

Uzlaşma mümkün

Çoğu sanatçının bu cezalarla ilgili olarak Defterdarlığa başvurduğu belirtildi. Sanatçıların ‘‘uzlaşma’’ mekanizmasını işlettikleri, cezaları ve gecikme faizleriyle birlikte vergi borçlarını belirli bir takvim çerçevesinde ödemeye başladıkları öğrenildi.

Rekortmen Burak Kut

Burak Kut 17 milyarla ceza rekortmeni oldu. Sanatçıya geçmiş yıllarda eksik ödediği gelir vergisi ve KDV nedeniyle tahakkuk ettirilen vergi, cezalarıyla birlikte 17 milyar lirayı buldu. Kut borcu için uzlaşmayı kabul etti ve ödemelerine başladı.

Avşar da ödüyor

Sahibi olduğu Avşar Sanatçılık Prodüksiyon Şirketine 8,5 milyar, şahsı adına 1.3 milyar lira olmak üzere Hülya Avşar'a tahakkuk ettirilen vergi aslı ve cezaları toplamı ise 9.8 milyar lirayı buldu. Uzlaşmaya gidildi, ödemeler başladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!