STAR Rafinerisi ile ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

STAR Rafinerisi ile ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 16:48

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, 5,6 milyar dolarlık STAR Rafinerisi yatırımının yüzde 35 oranında tamamlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın meclis toplantısına katılan Yavuz, hem Bakü'de hem de Türkiye'de 20 milyar dolarlık yatırım projelerinden önce liman yatırımını konuştuklarını, 450 milyon dolara mal olacak Petkim Limanı için şu ana kadar 300 milyon dolarlık harcama yapıldığını anlattı.

SOCAR olarak liman yatırımından çok mutlu olduklarını, bu yatırımla gizli bir potansiyeli açığa çıkardıklarını ifade eden Yavuz, limana 16 bin TEU koyteyner taşıyan gemilerin girebileceğini, 3 ay içinde APM Terminals'e işletilmek üzere teslim edecekleri limanın, resmi açılışını, gelecek yıl bahar aylarında Azerbaycan ve Türkiye cumhurbaşkanlarının katılımıyla gerçekleştireceklerini kaydetti.

Türkiye'nin son yıllarında gerçekleştirdiği en büyük atılımın, altyapı devrimi olduğunu vurgulayan Yavuz, Türkiye'nin lojistik merkez olma yolunda önemli adımlar attığını, tarihi İpekyolu'nun en önemli merkezlerinden biri olan İzmir'in bu misyonuna yeniden kavuştuğunu belirtti.

Petkim ve diğer limanlarla beraber Nemrut Körfezi'nin değerinin ortaya çıkacağını ifade eden Yavuz, "İzmir, bu projelerin gerçekleşmesi ile gömlek değiştirecek ve Akdeniz'in birinci ligine çıkacak" ifadelerini kullandı.

"RAFİNERİNİN YÜZDE 35'İ TAMAMLANDI"

SOCAR'ın 2008 yılında Petkim'i satın aldıktan sonra gerçekleştirdiği projelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük doğrudan yatırımcısı haline geldiğini iddia eden Yavuz, "5,6 milyar dolarlık STAR Rafinerisi yatırımı, yüzde 35 oranında tamamlandı" dedi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de SOCAR Grubu'na ve Kenan Yavuz'a İzmir'e yapılan yatırımlar nedeniyle teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!