Star’ı Uzan borazanlığı yapmaktan kurtardık

Güncelleme Tarihi:

Star’ı Uzan borazanlığı yapmaktan kurtardık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2004 02:04

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertük, el konulan Star Grubu’nun yayın politikalarının borçlu Uzan Grubu çıkarlarına hizmet etme işlevinden kurtarıldığını ve yayınların yasalara uygun hale getirildiğini belirtti. Ertürk, yayınlarda basın özgürlüğü ile çelişen bir durumun yaratılmadığını ve sansür anlamına gelebilecek hiçbir uygulama yapılmadığını kaydetti.

CHP Antalya milletvekili Osman Özcan, TBMM Başkanlığına verdiği önergede Star Grubu’na TMSF tarafından el konulması ile ‘hükümete borazanlık yapan’ bir medya grubu yaratılmak istendiğini belirtti. Devlet Bakanı Abdüllatif Şener önergeyi, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün bilgi notuyla yanıtladı.

Ertürk, Star Medya Grubu’na ait şirketlerin ortaklarının temettü hariç ortaklık hakları ile bu şirketlerin yönetim ve denetimlerinin TMSF’ye devrinde, Fon’un alacağının tahsili bakımından yarar görüldüğünü kaydetti. Ertürk, şöyle dedi: ‘Böylece daha önceki habercilik maksadını aşan yayınlardan dolayı, RTÜK tarafından radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması sonucunu doğuran ve keza gazete aleyhine yüklü tazminat ve ceza davaları açılmasına sebebiyet veren, kurumları bu yolla zarara uğratan yayınların önüne geçip, normal zemine oturtulmuştur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!