Star Alliance THY’ye neler getirecek

Güncelleme Tarihi:

Star Alliance THY’ye neler getirecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 00:02

YOLCUYA AVANTAJ:

Havayolu şirketleri, yolcularına daha fazla uçuş noktası sunmak ve ortak hareket etmek amacıyla ittifak kuruyor. Örneğin İstanbul’dan Brezilya’da Sao Paulo’ya uçacaksınız. Ancak THY’nin direkt seferi bu noktaya yok. THY’den biletinizi satın alabiliyorsunu. Önce THY ile Frankfurt’a uçup oradan Lufthansa ile Sao Paulo’ya devam ediyorsunuz.

UÇUŞ NOKTASI ARTIYOR:

Yolcular THY’nin 103 dış uçuş noktasının yanı sır Star Alliance’ın 152 ülkede 842 noktasına tek bilet ve rezervasyonla uçabilecek. Diğer ortakların uçmadıkları noktalarda yolcu İstanbul’a geldikten sonra gideceği yere THY ile devam edecek. THY başka havayolu adına bilet kesip komisyon alabilecek.

ÖZEL YOLCU PROGRAMLARI:

Star Alliance üyesi havayollarıyla uçan özel yolcu programına üye olanlar yaptıkları uçuş karşılığında biriktirdikleri millerle ister Lufthansa’da veya üye başka havayolundan ister THY’den ücretsiz bilet alarak kullanabilecek. İsterlerse Star Alliance’ın alış-veriş kataloglarından milleri karşılığında alış-veriş yapabilecek, up-grade olarak adlandırılan mil karşılığında ücretsiz bir üst sınıfta (business-first) uçuş gerçekleştirebilecek. THY-Garanti Bankası ortak kredi kartı Shop&Miles üyeleri topladıkları milleri yine aynı şekilde harcayabilecek. Lufthansa’nın Türkiye’de Denizbank’la ortak benzer sistemi bulunuyor.

DOLULUK ORANLARI ARTACAK:

Özellikle ortak yolcu programları sayesinde Türk yolcuların büyük oranda Star Alliance üyesi şirketleri tercih etmesi bekleniyor. Bu sayede THY’nin doluluk oranları yükselecek. Star Alliance üyelerinin Türkiye pazarındaki payı ise THY ortaklığı ile yüzde 80’e ulaşacak.

YENİ MERKEZLER:

THY, Amerika hattında Chicago’ya ağırlık verecek. Amerika’da iç hatlarda yolcular United Havayolları ile dağılacak. Avrupa’da Frankfurt ve Münih’ten Lufthansa, Uzakdoğu’da ise Bangkok üzerinden Thai ve Singapur Havayolları ile bağlantı verilecek.

ORTAK HAREKET EDİLİYOR:

Üye şirketler yolcu taşımacılığının dışında bir konuda ortak karar alıyor. Havayollarının ciddi maliyet kalemlerinden yakıt, uçak seçimi, uçulan havalimanları yer hizmetleri için beraber pazarlık yapılıyor. Ayrıca havalimanlarında Star Alliance üyeleri tek özel yolcu salonu kullanıyor. Maliyetler azaltılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!