"Standart Profil ile ilk adımı attık"

Güncelleme Tarihi:

Standart Profil ile ilk adımı attık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 12:07

Standard Profil’i satın alarak Türkiye pazarına giren, 1,5 milyar dolarlık büyüklüğüyle Avrupa’nın 1 numaralı otomotiv yan sanayi üreticisi, Hindistan merkezli Ruia Group, Türkiye’deki yeni yatırım hedeflerini açıkladı.

Haberin Devamı

İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyen Ruia Group Yönetim Kurulu Başkanı Pawan K. Ruia, Standard Profil’in başarısının kendilerini kısa sürede Avrupa liderliğinden dünya liderliğine taşıyacağını belirterek, metal, madencilik ve enerji sektörlerinin, bundan sonra Türkiye’deki öncelikli yatırım alanları olacağını açıkladı.

Pawan K. Ruia, “özelleştirme süreçlerinde yer almayı fikren benimsiyoruz” diyerek, Türkiye’de önümüzdeki dönem gerçekleştirilebilecek olası özelleştirmelerde yer alabileceklerini kaydetti.

Türk otomotiv yan sanayinin önde gelen şirketlerinden Standard Profil Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin tamamını satın alarak Mayıs ayı başında Türkiye pazarına giren Hindistan merkezli Ruia Group, Türkiye’de yeni sektörlere girerek büyümeye odaklanıyor.

"DÜNYA LİDERLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KARAR"

Ruia Group’un Türkiye vizyonunu anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Pawan K. Ruia, 180 milyon euro büyüklüğündeki Standard Profil satın almasının, grubun dünya liderliği hedefleri doğrultusunda alınmış önemli ve stratejik bir karar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“Standart Profil bizim için çok şey ifade ediyor. Dünya liderliğimiz açısından stratejik bir önemi var” diyen Ruia, dünya otomotiv yan sanayinde faaliyet gösterdikleri ‘sızdırmazlık segmentindeki’ Avrupa birinciliklerini, Standard Profil’in gücü ve başarılı performansıyla “dünya liderliğine” daha hızlı taşımayı planladıklarını vurguladı. Pawan K.Ruia şunları söyledi:

“Türkiye, politik ve ekonomik açıdan proaktif tavrı, potansiyelleri ve lojistik avantajlarıyla, sadece bizim için değil, pek çok yabancı yatırımcı için büyük fırsatlar vaat ediyor. Sadece otomotiv sektörü, 2011’in ilk çeyreğinde yüzde 18’lik büyüme gösterdi. Böyle bir potansiyel karşısında planımız, diğer ülkelerdeki tesislerimizi buraya kaydırmak değil, ileri teknoloji kabiliyeti olan Türkiye dışı şirketlerimizin bu gücünü, Türkiye’de kuracağımız ek üretim tesisleriyle birleştirip, yeni istihdam alanı yaratmak, yeni ve daha yüksek ekonomik değer üretmektir.”

"YENİ FIRSATLAR İÇİN BANKALAR VE FİNANS KURULUŞLARI İLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Standart Profil gibi üretim ve finansal performansı güçlü bir şirket satın alması yapmış olmalarına karşın, Ruia Group’un genel stratejisinin negatif pozisyondaki şirketleri satın alarak, onları yeniden ayağa kaldırmak olduğuna vurgu yapan Pawan K. Ruia, Türkiye’de de bazı bankalar ve finans kuruluşlarıyla, yeni fırsat ve yatırımlar konusunda görüşmeler yapmakta olduklarını söyledi. Ruia şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Türkiye gibi büyüme odaklı bir pazara girdiğimiz için heyecan duyuyoruz. Standard Profil Türkiye pazarına attığımız ilk adımdır. Yeni ve öncelikli yatırım hedeflerimiz, metal, madencilik ve enerji sektörleri olacak. Fikren, özelleştirme süreçlerinde de yer almayı benimsiyoruz. Grubumuzun strateji ve büyüme planlarına uygunluğu doğrultusunda, olası süreçlerde de yer almayı değerlendiririz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!