Standart & Poors Çin'in notunu teyit etti

Güncelleme Tarihi:

Standart & Poors Çinin notunu teyit etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 14:53

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors (S&P), Çin'in kredi notunu AA-/A-1 olarak teyit etti, not görünümünü ise durağan olarak belirledi.

Haberin Devamı

S&P açıklamasında, Çin'in istisnai büyüme görünümü, güçlü dışsal varlık pozisyonu, ılımlı kamu borçluluğu, hükümetin kredibilitesinin kilit destekleyici unsurları arasında bulunduğu kaydedildi.

Düşük ve orta gelirlilerle ilgili problemler ve sınırlı bilgi akışı ile ilgili sıkıntılara rağmen, bu güçlü unsurların denge oluşturduğu belirtilen açıklamada, “Not, Çin'in güçlü ekonomik büyüme potansiyelini, kuvvetli dışsal pozisyonunu ve hükümetin görece sağlıklı mali pozisyonunu yansıtmaktadır” ifadesine yer verildi.
Açıklamada, Çin'deki yönetim değişikliğinin mali politikalarda ciddi bir değişikliğe yol açmasının beklenmediği vurgulandı.

Açıklamada, S&P Analisti Kim Egn Tan'ın, “Yapısal reformları derinleştirmek yönündeki çabaların devam etmesi mümkün. Çin ekonomisinin güçlü büyümesine devam etmesini ve önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde büyük kreditör olma özelliğini korumasını bekliyoruz. Çin'in yüksek iç tasarruflarının, yakın gelecekte yapılacak olan yatırım harcamalarını finanse etmeye fazlasıyla yeteceğini düşünüyoruz” görüşüne de yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!