Stand-by SSK’ya takıldı

Güncelleme Tarihi:

Stand-by SSK’ya takıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

IMF ile stand-by imzalanmasında SSK’nın en önemli unsur olduğu bir kez daha ortaya çıktı. IMF ve Dünya Bankası İlkbahar Toplantısı'na katılmak üzere Washington'a giden, Devlet Bakanı Güneş Taner, Dünya Bankası ve IMF yetkilileri ile yaptığı görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada, ‘‘IMF İle ortak program uygulamasına sosyal güvenlik reformu yapılmadan başlanamayacağını iki taraf ta biliyor.’’ dedi.

IMF Başkanı Michel Camdesus, yardımcısı Stanley Fischer ve Avrupa Dairesi Direktörü Michael Deppler'le görüştükten sonra Washington'daki Türk gazetecilere konuşan Taner,şunları söyledi:

‘‘Görüşmelerimde, 1998'deki bütçe uygulaması ve bu uygulama sonrasında gelmiş olduğumuz nokta, önümüzdeki üç aydaki beklentilerimiz ile yıl sonu projeksiyonlarımızı, anlattım. Şu andaki gelişmelerden memnun olduğumuzu ve önümüzdeki üç aydaki performansın daha iyi neticelere götüreceğini ifade ettim. Ekonomideki gelişmelerin kontrol altına alındığını, iyileşmeni olduğunu ancak bunun sürekli olarak devam edebilmesi veya yapısal olarak kalabilmesi için yapılması gereken değişikliklerde hangi noktalarda olduğumuzu anlattım.

DESTEĞE TEŞEKKÜR

Taner, IMF ile üzerinde konuşulan programın yapılamamasından iki tarafın da üzüntü duyduğunu belirttikten sonra, şu açıklamayı yaptı:

‘‘Üzerinde çok çalıştığımız bir programdı. O programa başlamış olmayı arzu ettiklerini söylediler. O programı uygulayabilmek için sosyal güvenlik sistemini çözmeden, programın çalışmasının imkanı olmadığını ve sistemin ileriye dönük gelişmesini bu reform olmadan olmayacağını biliyorlar. Biz de bu reform yapılmadan bu programı imzalamayacağımızı söyledik. Bütün bunlara rağmen, kendi programımızın çalıştığını ve geldiği noktayı vurgularken bugüne kadar IMF'nin verdiği destekten dolayı teşekkür ettim. Uluslarararası para piyasalarından Türkiye, rahatlıkla para buluyor, borçlanabiliyor. Türkiye'nin, bu konuda attığı olumlu adımları aldığı kararları desteklediklerini söylüyorlar. Bir daha ki sefere daha iyi performansı kutlamak üzere söz vererek ayrıldık.’’

IMF ve Dünya Bankası İlkbahar Toplantıları'na katılmak için Washington'a giden Devlet Bakanı Güneş Taner, dün IMF Başkanı Michael Camdesus ile görüştü. Taner, görüşme sonrasında, ‘‘İki taraf da sosyal güvenlik reformu olmadan ortak programa başlanamayacağını biliyor’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!