SSK ve Bağ-Kur'da ödeme kolaylığı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

SSK ve Bağ-Kurda ödeme kolaylığı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2001 10:27

Bağ-Kur ve SSK'ya prim borcu olanlara getirilen ödeme kolaylığından yararlanmak isteyenlerin başvuru süresi 1 Ağustos Çarşamba günüden itibaren başlıyor.

Bağ-Kur prim borçluları 1-30 Ağustos arasında Bağ-Kur il müdürlüklerine başvurarak ödeme kolaylığından yararlanabilecek. Buna göre aylık yüzde 10 olan gecikme faizi kaldırılacak, primlerin yıllık yüzde 3 faiz ve 18 eşit taksitle ödenmesi olanağı sağlanacak.

Bağ-Kur'a son üç yılda ödenmemiş prim ve cezaların toplamı 4.8 katrilyonu bulurken, ödeme kolaylığı uygulamasından 600-800 trilyon lira arasında bir tahsilat bekleniyor.

SSK'LIYA BİR FIRSAT DAHA

SSK'da geçen ay başlatılan ödeme kolaylığı uygulaması kapsamında tanınan 15 günlük ek süre de 1 Ağustos Çarşamba günü başlıyor.

Geçen ay verilen sürede başvuruda bulunamamış SSK prim borçluları, 1-15 Ağustos tarihleri arasında başvurmaları durumunda ödeme kolaylığından yararlanarak borçlarını 18 eşit taksit ve yıllık yüzde 3 faizle ödeyebilecekler.

SSK'nın gecikmiş prim alacakları 1.5 katrilyon lirayı buluyor. Bugüne kadar SSK'ya borçlu işverenlerin yüzde 90 dolayındaki bölümünün ödeme kolaylığından yararlanmak için başvuruda bulunduğu belirtiliyor.

Bu borçlulardan yüzde 80 dolayındaki bölümün borçlarının ilk taksidini yatırdığı, temmuz ayında uygulama kapsamında 55 trilyon lira gelir elde edildiği ifade ediliyor. Bu uygulamayla 18 ayın sonunda ise 1 katrilyon liralık hedefe ulaşılması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!