SSK, ÖSYM sınavıyla 2147 kişi alacak

Güncelleme Tarihi:

SSK, ÖSYM sınavıyla 2147 kişi alacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

SSK Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatı sağlık tesislerinde çalıştırılmak üzere sınavla Diş Tabibi, Eczacı, Ebe, Hemşire, Röntgen Teknisyeni, Anestezi Teknisyeni, Laborant ve Fizyoterapist sınılarından toplam 2 bin 147 personel almak için sınav açtı. Sınav, 23 Mayıs'ta ÖSYM'ce tek aşamada yapılacak. Alınacak personel ‘Çakılı Kadro’ esasına göre istihdam edileceğinden Bakan, milletvekili, Genel Müdür de devreye girse, ‘Bir başka yere atanamayacak, görevlendirilemeyecek’, baştan hangi ihtiyaç duyulan yer ve birim için alındıysa orada çalışacak. Sözleşmeli olarak alınacak bu personelin başarısız olması ya da atandığı yerde çalışmak istememesi durumunda işine son verilecek.

ÖRNEK MODELİ

SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu da, 2 bin 147 personelin ‘Çakılı-Sözleşmeli Kadro’ şartıyla verildiğini belirterek, şunları söyledi: ‘‘Bu kadrolar hangi hastane ve sağlık birimi için alındıysa, orası için kullanılacak. Başka yerde görevlendirilemeyecek. İdare olarak elimizi kolumuzu bağladık. Böylece Doğu'ya verilen kadrolar, başka bölgelerde görevlendirilemeyecek. Kimden gelirse gelsin, torpil işlemeyecek.’’

Bu yöntemle SSK sağlık birimlerinde gereken personel sorununun kökten çözüme kavuşacağını bildiren Kılıçdaroğlu, ‘‘Bu modeli, tüm bakanlıklar ve kamu kurumlarına öneriyoruz’’ dedi. Kılıçdaroğlu, toplam 3 bin 257 kadrodan bin 134'ünün Doğu ve Güneydoğu illeri için kullanılacağını sözlerine ekledi. SSK'nın diğer kadrolarını yeni açılan hastane ve poliklinikler ile açık bulunan sağlık birimleri için kullanacak.

3 NİSAN'A KADAR

Kılıçdaroğlu, sınava girecek adayların başvurularının 3 Nisan'a kadar illerin sigorta müdürlüklerince kabul edildiğini, bu tarihlerin dışındaki başvuruların kabul edilmeyeceğini vurguladı. Genel Müdür, sınav giriş belgelerinin 250 bin liraya temin edilebileceğini sözlerine ekledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!