SSK’lılara gözlük alımında kolaylık

Güncelleme Tarihi:

SSK’lılara gözlük alımında kolaylık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 10:48

SSK’nın başlattığı optik provizyon sistemiyle SSK’lılar, SSK il müdürlüklerinde sıra beklemeden reçeteleriyle doğrudan Kurumun anlaşma yaptığı optik firmasına giderek gözlük cam ve çerçevesini daha kolay alabilecekler.

SSK Genel Müdürü ve Başkan Vekili Özkan Dalbay, ANKA’ya yaptığı açıklamada, sigortalı ve hak sahiplerinin daha kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlamak amacıyla "Optik Provizyon Sistemi"ni uygulamaya koyacaklarını söyledi. Dalbay, SSK Optik Provizyon Sistemiyle SSK’lı sigortalı ve hak sahiplerinin optik hizmetlerini kolay, verimli ve hızlı bir şekilde alabilmelerinin amaçlandığını kaydetti.

"KUYRUKLAR ORTADAN KALKACAK"

Dalbay, hastanelerden reçetelerini alan SSK’lıların müstehaklık (yeterli prim ödeme gün sayısının olup olmadığının kontrolü) ve optik malzeme için miad kontrolünü yaptırmak için SSK il müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu anımsatarak, Optik Provizyon Sistemi sayesinde bu kuyrukların ortadan kalkacağını söyledi. Dalbay, hastaneden reçetesini alan sigortalının SSK’nın anlaşma yaptığı optik firmasına gidip hizmetini alacağını ve geri ödeme kısmıyla ilgili herhangi bir işlem yapmayacağını söyledi.

Dalbay, SSK il müdürlüklerinde yapılmakta olan müstehaklık ve miad kontrollerinin ise SSK Optik Provizyon Sistemi tarafından yapılacağını ve sistemin hakkı olan sigortalı ve hak sahiplerini otomatik olarak tanıyacağını kaydetti.
Dalbay, böylelikle gerçek sigortalının hizmet alması sağlanırken, kötüye kullanımların da önleneceğini savundu.
Dalbay, optik firmalarına yapılan geri ödemelerin her aşamasının SSK Optik Provizyon Sistemi dahilinde otomasyona dahil edileceğini ve ödemelerin hızlı, kolay ve doğru olarak yapılmasının sağlanacağını kaydetti.

İKİ KEZ MUAYENE ÜCRETİ ÖDENMESİ ÖNLENECEK

Dalbay’ın verdiği bilgiye göre, SSK Eczane Modülü ile entegre çalışacak olan Optik Modülü hem eczane hem de optik firmasında muayene ücreti ödenmesini englleyecek şekilde çalışacak. Buna göre programın tasarımı, sigortalı veya hak sahibinin reçete tarihinde göz branşından bir eczane reçetesi olup olmadığını kontrol edecek. Eğer varsa optik reçete girişinde muayene ücreti alınmayacak. Aynı şekilde eczaneden reçete girişinde, optik provizyon sisteminden alınmış muayene ücreti kontrol edilecek.

OPTİK FİRMALARINA KULLANICI KODU VE ŞİFRESİ VERİLECEK

SSK il müdürlükleri, tüm optik mağazalarının SSK sözleşme numarası, firma adı, firma sahibinin adı, firma ili-ilçesi, firma adresi-telefonu, firma sahibinin TC kimlik numarası, vergi dairesi numarası ve vergi numarası gibi bilgilerini sisteme kaydederek, her optik firması için sistemde bir kullanıcı oluşturacak. Optik firması, sisteme kendisine verilen kullanıcı kodu ve şifresiyle giriş yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!