SSK borçlularının teşhirine destek

Güncelleme Tarihi:

SSK borçlularının teşhirine destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2000 00:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın, SSK'ya 10 milyar liranın üzerinde prim borcu bulunanların 6 ayda bir kamuoyuna teşhir edilmesine ilişkin açıklaması, sendikalarından da destek buldu.
Haberin Devamı

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, SSK'nın zor durumda bulunmasının nedeninin tahsil edilmeyen primler olduğunu belirterek, ''Bizim paralarımız kötü kullanıldı'' dedi.

Bakan Okuyan'ın, prim borçlularının teşhir edilmesiyle ilgili açıklamasına destek verdiklerini ifade eden Çelebi, ''Teşhir edilsin, ama sadece açıklamak önemli değil, tahsil edilmesi de önemli'' diye konuştu.

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da, SSK'da iyiye doğru bir gidişin var olduğunu, ancak bunun, sorunların çözüldüğü anlamına gelmediğini söyledi.

Büyükkucak, kurumun gelirlerinin artışında, SSK tavan ücretinin 600 milyon liraya çıkarılması ve emeklilik yaşının yükseltilmesiyle birlikte, emekli olan işçi sayısındaki azalmanın da etkili olduğunu kaydetti.

Prim borçluları teşhr edilsin

Prim borçlularının teşhirine ilişkin uygulamaya katıldıklarını belirten Büyükkucak, ''Herkes vecibelerini yerine getirsin. 6 ayda bir SSK prim borçlularının teşhir edilmesi doğru, ama gerçekten ödeyemeyen kesimler de var. Yani ödemeyen var, ödeyemeyenler var...'' dedi.

Uygulamanın, işçilerin, primlerinin yatıp yatmadığını görmeleri açısından da yararlı olacağını ifade eden Büyükkucak, ''Sendikaların örgütlü olmadığı işyerlerinde, işçiler emekli olamıyorlar. Çünkü işçiler primlerinin ödendiğini zannediyor, ama ödenmiyor'' şeklinde konuştu.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Refik Baydur da, SSK'nın sadece primlerle zor durumdan kurtarılamayacağını söyledi.

Baydur, ''Bugüne kadar SSK'nın Hazine'den yardım almamasının nedenide, prim tavanlarının artırılmasıdır. Teşhir etme eğer yasal bir imkansa, ona kimse bir şey diyemez'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!