SPK'nın soruşturması bizim için sürpriz değil

Güncelleme Tarihi:

SPKnın soruşturması bizim için sürpriz değil
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 11:37

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) Başkanı Attila Köksal, SPK'nın aracı kurumlara ilişkin incelemesi konusunda "Varsa bir manüpilasyon onu ortaya çıkarabilecek bir çalışmadır" dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 20 Mayıs - 19 Haziran arasındaki aracı kurum işlemlerinin incelenmesi ile ilgili değerlendirme yapan Köksal, son dönemde borsada yaşanan düşüşe ilişkin çok fazla spekülasyon olduğunu ifade ederek, "Sanıyorum SPK da bunlara son vermek için bir çalışma başlattı. Zaten SPK bu tür şeyleri sık sık yapar. Dolayısıyla çok fazla bir süpriz değil bizim için. Burada anlayamadığımız tek konu personelin kimlik numaralarının istenmesi. Onun dışındaki rutin bir inceleme" dedi.

Son dönemde borsada çok fazla düşüş gerçekleştiğini belirten Köksal, "Bunlara açıklık getirmek için yapılan bir çalışmadır. Biraz detaylı bir çalışma. Personelin kimlik numaralarının istenmesi daha önce gördüğümüz bir şey değil. Organizasyon şeması da isteniyor. Varsa bir manüpilasyon onu ortaya çıkarabilecek bir çalışmadır" değerlendirmesini yaptı.

Köksal, bu çalışmanın hızlı yapılması ve sonuçlanmasının piyasanın hayrına olacağını dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bir şey varsa da yoksa da çıksın ortaya. Spekülasyonlara son vermek lazım. SPK'dan ricamız; hızlı bir çalışma yapılsın, sonuçlansın. Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomisine güvenmelerini ve hisse senedine uzun vadeli yatırım yapmalarını öneriyorum. Hiç bir zaman bir keresinde yüklü alışlar değil, sürekli her ay artırabildikleri ne varsa, bir miktarını tercihen bunu bireysel emeklilik sistemi vasıtasıyla bireysel emeklilik fonları ile yapmalarını öneriyorum.

Türkiye ekonomisi güçlü bir ekonomi ve büyümeye devam edecek. Bu piyasa çok düştü alalım, yükseldi satalımdan ziyade birikim bazlı olarak ilerlenmesini yatırımcılara öneriyorum. Al-sat yaparak, piyasa zamanlaması yaparak kazanmak mümkün değil. Hele bunu amatör yatırımcıların yapması hiç mümkün değil. Onun için bu tür dönemlerde ne paniğe kapalıp hisse satsınlar, ne de çok heyecanlanıp düştü diye yüklü alımlar yapsınlar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!