SPK, ‘Beyaz Filo’da manipülasyon var’ dedi

Güncelleme Tarihi:

SPK, ‘Beyaz Filo’da manipülasyon var’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2018 01:21

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK), Beyaz Filo Oto Kiralama’nın ortaklarından Gürkan Gençler’in de olduğu 6 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Savcılık suç duyurusunun kaynağında ‘piyasa dolandırıcılığı’ iddiası yer alıyor. Hakkında suç duyurusunda bulunulan kişilere 2 yıl süre ile işlem yasağı getirilmişti.

5 YILA KADAR HAPSİ VAR

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, Gürkan Gençler, Seda Turan, Sabahattin Turan, Mustafa Sungur, Halit Madakbaş ve Emrah Türköz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. SPK bülteninde yer alan bilgiye göre, söz konusu kişiler manipülasyon yapmakla suçlanıyor. SPK kanununa göre bu kişilerin yargılanması istenen ceza 2 yıldan 5 yıla hapis cezasını öngörüyor.

2 YIL DA İŞLEM YASAĞI

Kurul ayrıca, söz konusu işlemlerde adı geçen 6 kişiye ek olarak Flap Kongre Toplantı Hizmetleri AŞ’ye borsa ve diğer piyasalarda 2 yıl süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi. Söz konusu kişiler daha önce BEYAZ hisselerindeki usulsüz işlemleri nedeniyle ceza almıştı.

 

Haberin Devamı

HÜRRİYET GÜNDEME GETİRDİ

SPK, ‘Beyaz Filo’da manipülasyon var’ dedi

Hisseleri 6 yıl önce borsada işlem görmeye başlayan Ankara merkezli Beyaz Filo ile hisselerindeki anormal yükseliş, ilk olarak Hürriyet Otomotiv Editörü Emre Özpeynirci’nin haberleri ile gündeme geldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!