Sözleşmeli personele yüzde 5 zam

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli personele yüzde 5 zam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 10:56

Sözleşmeli personel ücretlerine 2001 yılının ikinci yarısı için yapılan yüzde 5'lik zamma ilişkin tebliğ Resmi Gazetemde yayımlandı.

Tebliğe göre, 30 Haziran 2001'den geçerli uygulama, KİT ve Bağlı Ortaklıklarında sözleşmeli ve kapsamdışı personel ile aynı kuruluşların yönetim kurulu başkan ve üyeleri, denetçi ve tasfiye kurulu üyelerini de kapsıyor.

Tebliğ uyarınca, bu kapsamdakilerin 30 Haziran 2001 tarihindeki en düşük ve en yüksek temel ücret tutarları yüzde 5 oranında artırıldı.

Ayrıca, haklarında özelleştirme kararı alınanlar da dahil olmak üzere KİT'ler ile bağlı ortaklıklarında, kapsam dışı statüde çalışan personelin, 30 Haziran 2001 tarihindeki ücretlerinde yüzde 5'i aşmamak üzere artış yapmaya, ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklık yönetim kurulları yetkili kılındı.

Kamu bankaları ile haklarında özelleştirme kararı alınan kuruluşlarda çalışmakta olan sözleşmeli personelin, 30 Haziran 2001 tarihindeki ücretlerinde yüzde 5 oranını aşmamak üzere artış yapmaya, ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklık yönetim kurullarının yetkili kılınması kararlaştırıldı.

KİT'LERDEKİ MAAŞLAR

Öte yandan bu şekilde yapılacak ücret düzenlemeleri sonucunda aylık ücret, her türlü sosyal yardımlar, zam, tazminat, ödenek veya diğer adlar altında yapılan ödemelerin (ikramiyelerden bir aya isabet eden miktar dahil ve yönetim kurulu üyeliği ücreti ve ek ödemesi hariç) aylık ortalaması, hiç bir şekilde 321 milyon 243 bin liradan düşük olamayacak.

Türkiye Kalkınma Bankası ile Türkiye İhracat Kredi Bankası (Eximbank) genel müdürlüklerinde ücretler, 1 milyar 976 milyon 375 bin liradan, TPAO, BOTAŞ, PETKİM, TÜPRAŞ, DİTAŞ ve İGSAŞ genel müdürlüklerinde 1 milyar 718 milyon 587 bin liradan, diğer kuruluşlarda ise 1 milyar 478 milyon 302 bin liradan yüksek olamayacak.

YÖNETİM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİ

Ayrıca mevzuat kapsamında, yönetim kurulu başkan ve üyeleri, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri ile denetçilerinin, 30 Haziran 2001 tarihindeki ücretleri de yüzde 5 oranında artırılarak ödenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!