Söz şimdi savunmada

Güncelleme Tarihi:

Söz şimdi savunmada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:43

Bir süre önce vergi müfettişlerinin incelemeleriyle gündeme gelen Tüpraş ve OPET, şimdi de akaryakıtta fiyat seviyeleri ve hereketleriyle sektördeki rekabetçi işleyişin incelenmesine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında sözlü savunma aşamasına gelindi.

Haberin Devamı

Tüpraş ve OPET’in Rekabetin Korunması Kanunu’nu ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla 2012 yılında açılan soruşturmada sözlü savunma 14 Ocak’ta yapılacak. Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı’nın başkanlığında toplanacak olan 7 kişilik kurul, şikayetlerle ilgili her iki şirketin temsilcilerini dinleyecek. Kaldırımcı, tarafların ek savunma için süre isteyebileceğini hatırlatarak, “Talebi makul bulursak süre uzayabilir” dedi. “Sözlü savunmanın ardından kararımızı 15 gün içinde açıklamak zorundayız” açıklamasını yapan Kaldırımcı, “Geldiğimiz safha itibariyle Tüpraş ve OPET’e ceza verilir veya verilmez gibi bir değerlendirme yapmak uygun olmaz. Yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan süreç hala devam ediyor. Kurul müzakerelerini sürdürüyor. Biliyorsunuz soruşturma Temmuz 2012 itibariyle açıldı. Ama bu tarihten daha öncesine hatta aylar öncesine giden bir süreç de var. Dolayısıyla 2012’den bu yana iki yıla yakın süre geçti. Bu nedenle soruşturma yeni başlamadı. Yani son birkaç aylık mesele değil. Tüpraş kendi kulvarında söz sahibi durumda bulunuyor” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Maliye de inceleme yapmıştı

TÜRKİYE’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinin ilk sırasında yer alan Tüpraş, geçtiğimiz temmuz ayında da Maliye’nin vergi incelemesiyle gündeme gelmişti. Akaryakıt sektörünü mercek altına alan Maliye, Tüpraş’a baskın yaparken, vergi kontrolü, envanter sayımı ve marker olmak üzere üç ayaklı inceleme yürütmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!