Soyak'tan Halkalı'da bin konutluk yeni proje

Güncelleme Tarihi:

Soyaktan Halkalıda bin konutluk yeni proje
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 14:20

Soyak, Halkalı'da 1.000 konutluk yeni projesi Evostar'ı satışa sundu.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirilecek proje, 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Projede metrekare fiyatları 2.200 liradan başlıyor.

Soyak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Emre Çamlıbel, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Soyak Holding'in konsolide olarak 2011 yılında 1 milyar lira ciro hedefi bulunduğunu, yılı kapatmadan birkaç proje daha sunacaklarını bildirdi.

Halkalı bölgesinde bugün tanıtımını yaptıkları proje ile birlikte 6 bin konut tamamlamış olacaklarını ifade eden Çamlıbel, bu projelerin toplam değerinin de yaklaşık 1 milyar lira olduğunu belirtti.

“Evostar yüzde 15-20'lik bir fiyat avantajı sağlıyor”

Soruları da yanıtlayan Çamlıbel, “Şu anda bölgede konutların metrekare fiyatları ağırlıklı olarak 2.500-2.600 liradan satılıyor. Soyak Evostar'da metrekare fiyatları 2.200 liradan başlıyor. Yüzde 15-20'lik bir fiyat avantajı sağlıyor diyebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Çamlıbel, projede tasarruflu aydınlatma ampulleri kullanılacağını, sosyal tesis elektriğinin güneş enerjisinden sağlanacağını, peyzaj düzenlemesinin az su tüketen bitkilerden oluşacağını, insanların en azından site içinde araç kullanımından ziyade bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla bisiklet yolları ve parkları yer alacağını anlattı.

Dün gece konutların yüzde 5'inin satıldığını ifade eden Çamlıbel, resmi olarak bu sabah satışa çıktıklarını ifade etti.

Çamlıbel, projeden 200 milyon lira ciro beklediklerini, Emlak Konut GYO'nun payının da 50 milyon lira olduğunu kaydetti.

“Yüzde 1'e yakın vade farkına biz kabulüz”

İnsanların şu anda yükselen altını ve dövizi bozdurarak konuta yöneldiklerini, konutun iyi bir yatırım aracı olarak ön plana çıktığını söyleyen Çamlıbel, “Avantajlı bir ödeme şekli ile çıktığımızı düşünürsek 6 ay içerisinde bu dairelerin büyük ölçüde satılacağını öngörüyoruz” dedi.

Faiz oranlarına ilişkin bir soruya karşılık da Emre Çamlıbel, Merkez Bankası'nın sıkma ve serbest bırakma politikalarının son derece yerinde ve doğru anlarda yapıldığını ifade ederek, “Yüzde 1'e yakın vade farkına biz kabulüz. Global piyasalara baktığımızda Türkiye için iyi bir faiz oranıdır” dedi.

Haberin Devamı

Diğer projelerden de bahseden Çamlıbel, İstanbul'da Zincirlikuyu'da rezidans projeleri olduğunu, Soyak Mavişehir'in ikinci etabına başlayacaklarını, ekim ayında İzmir'de zeytin alanı bölgesinde 250 bahçeli evden oluşan projelerini sunacaklarını, bu yıl Soyak'ın 2 şehirde 7 konut projesini satışa sunmuş olacağını kaydetti.

Mütekabiliyet konusunda yeni bir düzenlemeye gidilmesi konusunun, sektörün arkasında olduğu ve tamamen desteklediği bir konu olduğunu dile getiren Çamlıbel, Türkiye'den gayrimenkul alınmasına müsaade edilen ülkelerin vatandaşlarının da aylar süren izinlerden sonra gayrimenkul alabildiklerine işaret ederek, her iki konunun çözümü için de ilgili bakanlığın çalışmaları bulunduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Çamlıbel, yabancıların mülk edinmesinin önünün açılmasıyla Türkiye'ye kalıcı yabancı sermaye geleceğini, bunun da Türkiye'nin cari açığının kapanmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!